Jelle van Es
Jelle van Es Diensten 24 april 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple TV+ krijgt de serie Shrink Next Door met Will Ferrell en Paul Rudd [updated]

Op Apple TV+ zijn inmiddels al redelijk wat series beschikbaar. Toch moet Apple nog heel wat werk verzetten om qua aanbod een beetje in de buurt te komen van andere streamingdiensten zoals Disney+ en Netflix. Met een serie gebaseerd op ‘Shrink Next Door’ heeft het in potentie een nieuw sterk verhaal te pakken.

Shrink Next Door is een podcast die vertaald gaat worden naar een serie. Voor de rechten van de show waren verschillende partijen in de race, maar uiteindelijk wist Apple voor Apple TV+ de rechten in huis te halen. En daarbij heeft het gelijk de acteurs Will Ferrell en Paul Rudd aan het project gekoppeld.

Will Ferrell en Paul Rudd in Shrink Next Door voor Apple TV+

Will Ferrell en Paul Rudd zijn geen onbekende namen in de wereld van films. Samen speelden ze samen in de films Anchorman 1 en 2, maar buiten dat hebben ze ook vele grote successen op hun naam staan. Ferrel ken je voornamelijk van komedies als Blades of Glory, Elf en Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby. En Paul Rudd is een redelijke duizendpoot. Zijn laatste grote succes was zijn rol als Ant-Man in de verschillende Marvel-films, maar hij speelde ook in films als I Love You, Man en The Perks of Being a Wallflower. De nieuwe Apple TV+-serie gaat bestaan uit zo’n acht afleveringen bestaan en moet een komedie gaan worden.

Apple TV+ creators 16x9
Klik/tap voor groter

In de Shrink Next Door draait het om de aparte relatie tussen de psychiater Dr. Isaac “Ike” Herschkopf en zijn patiënt Martin “Marty” Markowitz. Rudd zal daarbij de rol van Ike op zich nemen, terwijl Ferrel Marty gaat spelen. In de podcast zien we hoe de charmante Ike zich langzaam, maar zeker binnen werkt in het leven van Marty. Zo neemt hij bijvoorbeeld het familiebedrijf over en dat is nog maar het begin. De podcast zit vol met manipulatie, macht en nog veel meer. De serie wordt gemaakt door Michael Showalter, die voor de Wet Hot American Summer-reeks al samenwerkte met beide acteurs. Wanneer de reeks precies uit gaat komen, dat is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal dat pas ergens in 2021 gaan gebeuren.

Fraggle Rock

Apple heeft in een vlaag van nostalgie nog een andere AppleTV+ serie in petto. Fraggle Rock – in Nederland ook bekend als ‘De Freggels‘ – beleeft een rivival met ‘Fraggle Rock: Rock On! Deze serie van mini-episodes, gemaakt door de Jim Henson Company, brengt de Muppet-achtige grotbewoners uit de jaren ’80 weer terug. Maar ditmaal in een modern jasje. Zo gaat de eerste mini-episode bijvoorbeeld over ‘Social distancing’.

➔ Wil je meer lezen over Apple TV+? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV+ krijgt de serie Shrink Next Door met Will Ferrell en Paul Rudd [updated]
Sluiten