Apple TV+ biedt tijdelijk gratis toegang tot 8 series en films

Door: Raymon Mens - 13 reacties
apple tv+ logo grijs 16x9
(Afbeelding: Apple)

Terwijl bijna de helft van de wereldbevolking door het coronavirus in lockdown zit, maakt Apple een aardig gebaar. Het bedrijf uit Cupertino biedt nu tijdelijk gratis toegang tot acht van zijn originele series en films die op streamingdienst Apple TV+ te vinden zijn. Netflix uitgekeken? dan is hier je volgende berg binge-materiaal.

Sinds vrijdagavond 10 april kun je Dickinson, Servant, For All Mankind en een paar andere series en films gratis bekijken. Het enige dat je nodig hebt is een Apple ID en Apple TV-app. Het gaat bovendien niet om een proefabonnement.

Gratis series en films op Apple TV+

Om van deze gratis series en films te profiteren, heb je alleen een Apple ID nodig. De meeste mensen die Apple-product bezitten, zullen dat hebben. Je hoeft je echter niet te abonneren op Apple TV+, want bij het openen van de Apple TV-app verschijnt meteen een overzicht met gratis content.

apple tv+ gratis films series 001
Klik/tap voor groter. (Screenshot: OMT/Raymon Mens)

Dit zijn de acht series en films die Apple TV+ tijdelijk gratis aanbiedt:

Dickinson

Hailee Steinfeld speelt Emily Dickinson. Dichter, dochter en ook rebel. In dit coming-of-age-verhaal is Emily vastbesloten om ’s werelds grootste poëet te worden. Dit is een van de best gewaardeerde series op Apple TV+.

For All Mankind (serie)

Stel je een wereld voor waarin de wereldwijde space race nooit is geëindigd. Deze dramaserie van Ronald D. Moore (Outlander, Battlestar Galactica) volgt een aantal NASA-astronauten, de rocksterren en helden van hun tijd, en ook hun gezinnen.

Servant (serie)

Servant, van M. Night Shyamalan, vertelt het verhaal van een rouwend echtpaar uit Philadelphia. Een afschuwelijk drama stelt niet alleen hun huwelijk op de proef, maar zet tevens de deur van hun huis open voor een mysterieuze kracht.

Little America (serie)

Deze serie, van de makers van The Big Sick en Master of None, vertelt de grappige, romantische, inspirerende en verrassende verhalen van immigranten in Amerika.

Helpsters (serie – voor kinderen)

Maak kennis met Cody en de Helpsters. Dit team van vrolijke monsters is dol op problemen oplossen. Of het nu gaat om het organiseren van een feest, het beklimmen van een berg of het onder de knie krijgen van een goocheltruc, de Helpsters kunnen alles aan – want alles begint met een plan.

Snoopy in de ruimte (serie – voor kinderen)

Snoopy lanceert je naar een nieuw avontuur, waarin hij zijn droom om NASA-astronaut te worden ziet uitkomen. Samen met Charlie Brown en de rest van de Peanuts-bende voert Snoopy het commando over het internationale ruimtestation ISS om de maan en ook alles wat daarachter ligt te verkennen.

Spookschrijver (serie – voor kinderen)

Als er in de plaatselijke boekwinkel een geest rondspookt die fictieve personages tot leven laat komen in de echte wereld, moeten vier kinderen samenwerken om het spannende mysterie rondom de onafgemaakte zaken van de geest op te lossen.

The Elephant Mother (speelfilm)

Een episch verhaal over familie, moed en thuiskomen. Volg Athena, de majestueuze olifantenmatriarch die haar kudde door het onverbiddelijke Afrikaanse landschap leidt. Verteld door Chiwetel Ejiofor. Deze film werd officieel geselecteerd voor het Toronto International Film Festival, maar ook het Sundance Film Festival.

Einddatum nog onbekend

Opermkelijk is de afwezigheid van Apple’s klapstuk The Morning Show en de zeer grappige en nerdy serie Mythic Quest: Raven’s Banquet maakt ook geen deel uit van het gratis aanbod. Het is duidelijk dat Apple gebruikers eens wil verleiden om Apple TV+ eens te proberen. Voor deze tijdelijk gratis content is dat zeker eens aan te raden. De einddatum is nog niet bekend, dus geniet ervan zolang het kan. (Zie ook → Apple’s nieuwe streamingdienst een jaar gratis? Zo werkt het en dit zijn de voorwaarden)

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik ben wel nieuwsgierig naar hoeveel betalende leden ze hebben. Dus mensen die echt elke maand betalen en niet op een jaar gratis abonnement zitten.

 • Profielfoto
  Odie

  Shmoo op 11 april 2020 19:04
  Ik ben wel nieuwsgierig naar hoeveel betalende leden ze hebben. Dus mensen die echt elke maand betalen en niet op een jaar gratis abonnement zitten.

  Ik zal je helpen: niet veel. Er is nog te weinig content om echt voor te betalen voor een langere periode. Daarom geeft Apple het dit jaar ook gratis weg bij nieuwe apparatuur. Na dit jaar zal de catalogus beter gevuld zijn en komt er nieuw spul bij, hoewel COVID19 dat misschien kan bedreigen.

  De content die ze hebben is wel allemaal stuk voor stuk de moeite waard. The Banker is een mooie film en ook het nieuwe Home Before Dark is de moeite waard, samen met Truth be Told. Gelukkig kiest Apple voor kwaliteit boven kwantiteit.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Even simpelweg uitgaande van onze kijkgewoontes, zouden we heel snel alles gezien hebben wat ons boeit op Apple TV. Het aanbod zal allemaal best van hoge kwaliteit, smaakvol en verantwoord zijn, maar het is gewoon nog steeds te weinig, vergeleken met de concurrenten.

 • Profielfoto
  Danny Veugelen

  Ge bent er vet mee. Van alle dingen van Apple + da ik ben beginnen kijken is er ni 1 waarmee ik direct wilde verder kijken

 • Profielfoto
  Dim

  Danny Veugelen op 11 april 2020 22:53
  Ge bent er vet mee. Van alle dingen van Apple + da ik ben beginnen kijken is er ni 1 waarmee ik direct wilde verder kijken

  En nu in het Nederlands..

 • Profielfoto
  Bonte

  Apple is niet geschikt om z’n eigen content te ontwikkelen, ze komen met moeite verder dan familiefilms. Ze gaan toch ergens een pak content moeten opkopen om wat variatie te hebben, hopelijk animé en meer edgy stuff. Het klinkt niet logisch maar door je te concentreren op een ruimer publiek krijg je net minder interesse.

 • Profielfoto
  johvdbroek

  Ik heb nu een jaar lang gratis abo.

  Maar als het verlopen is denk ik geen abo neem voor een jaar.

  Best af en toe  goeie series maar ze zijn allemaal te kort en worden al heel lang niet vervolgt.

 • Profielfoto
  Macab

  Ik zie een melding op mijn TV app, open de app, ben ingelogd met mijn Apple ID, maar krijg geen scherm met gratis aanbod. IS dit niet beschikbaar in het Midden-Oosten van NL?

   

 • Profielfoto
  Rusky

  Ik heb ook een jaar lang gratis abo

  Maar ik denk het zelfde er over ik neem ook geen abo voor een jaar.

  Ik heb al jaren Netflix en dat bevalt mij 10x beter.

  Het zoeken in Apple TV + werkt moeilijk, en het verder kijken van een serie, je kan niet zien waar je ben gebleven in een aflevering of op de helft stopt, enz…

  Laat maar, of ik doe iets fout.

   

 • Profielfoto
  reporterdavid

  Free dus waarom nie(t)…

 • Profielfoto
  Erwal

  Ook hier een gratis abonnement maar met dit aanbod geen enkele intentie om straks te gaan betalen. Aanbod zat via Netflix.

 • Profielfoto
  lord anubis

  Macab op 12 april 2020 12:54
  Ik zie een melding op mijn TV app, open de app, ben ingelogd met mijn Apple ID, maar krijg geen scherm met gratis aanbod. IS dit niet beschikbaar in het Midden-Oosten van NL?

   

  Is er wel hoor. Open applt tv app en je tweede of derde regel laat de gratis series zien.

 • Profielfoto
  polansky

  Na het gratis proefabonnement is het hier helemaal gedaan met AppleTV+.
  Een grote aanfluiting. Ze hadden beter series kunnen inkopen en tegelijkertijd ontwikkelen zoals Netflix dat doet, maar nee. Gratis nieuwe eigengemaakte series met huren of kopen en die ik gratis kan kijken op Netflix of Disney+.

  AppleTV+ gaat naar mijn idee gewoon helemaal niks worden.
  Zeker niet met dit businessplan.