Apple legt uit hoe je de trackpad van de iPad gebruikt

Door: Jelle van Es - 1 reactie
iPad Pro (2020) preview Magic Keyboard
(Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Met de komst van de nieuwe generaties iPad en de komst van iPad iOS is het mogelijk om via een accessoire de tablet meer als een laptop te gebruiken. Via een trackpad die met het nieuwe Magic Keyboard komt, verandert je iPad op die manier in een soort MacBook.

Omdat dit in het begin even wennen is, heeft Apple een video vrijgegeven die een nieuwkomer duidelijk uitlegt hoe hij of zij gebruik kan maken voor het trackpad. Ideaal dus wanneer je de nieuwe producten binnen hebt gekregen.

Apple iPad Trackpad instructievideo

Nu kan ik me voorstellen dat deze video niet helemaal geschikt is voor de fanatieke lezer van OneMoreThing. Toch zitten er een aantal tips in die je anders wellicht over het hoofd had gezien. Dat je moet beginnen met een trackpad dat werkt met de iPad te bevestigen aan het device, dat lijkt me logisch. Maar door de video te kijken, leer je over de verschillende bewegingen die je kunt maken en de settings die je kunt aanpassen.

De video van de iPad en het trackpad begint simpel en legt uit dat er een cursor ontstaat op het moment dat je het trackpad aanraakt. Vervolgens kun je met die cursor over de verschillende apps scrollen en wanneer je dat doet, zal de app oplichten, zodat je weet dat je deze makkelijk kan selecteren. Een andere handigheid is dat je met het gebruik van drie vingers de zogenaamde app switcher oproept en door rechts onder het trackpad te swipen is het mogelijk om door het dock heen te scrollen.

Later in de video leer je hoe je je trackpad voor de iPad kunt aanpassen in de settings app. Zo kun je de snelheid van de trackpad aanpassen, bepalen hoe je een secundaire klik laat interpreteren of hoe je makkelijk scrollt.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Caszz

    Handig. Nu nog op de DHL meneer wachten….