Mark Hofman
Mark Hofman App Store 29 april 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple Support applicatie krijgt update, introduceert o.a. een donkere modus

De App Store staat niet alleen vol met applicaties voor de lol, maar ook zeker met apps die je helpen met problemen. Iets dat de Apple Support app als geen ander weet te doen voor mensen met een iPhone of een iPad.

De handige applicatie heeft van Apple een flinke update gekregen. Versie 4.0 is nu beschikbaar in de App Store en brengt aanzienlijk wat wijzigingen met zich mee.

Apple Support app krijgt update

De Apple Support app is een gratis download uit de App Store. Het zorgt ervoor dat bezitters van een iPhone of iPad problemen op kunnen lossen, in contact kunnen komen met de technische ondersteuning van Apple of een probleem vast kunnen stellen. Er zijn in de app bijvoorbeeld ook artikelen te vinden die geschreven door Apple om gebruikers te helpen. “Wat moet je doen bij een gebroken scherm” of “Mijn iPhone laadt niet op, wat nu?” zijn onderwerpen die worden aangehaald.

iPhone Apple Support App
De vernieuwde app

Deze app heeft nu dus een flinke update gekregen van Apple. Versie 4.0 van de Apple Support applicatie is nu te downloaden. Wanneer je de applicatie nu opent, zie je standaard een pagina die jouw toestel laat zien. Daaronder zijn alle onderwerpen op een rijtje te zien. Deze opsomming bestaat uit:

  • Reparaties en fysieke schade
  • Apparaatprestaties
  • Abonnementen en aankopen
  • Wachtwoorden en beveiliging
  • Bijwerken, reservekopieën en herstel
  • Meer

Klik op een van deze onderwerpen en je krijgt een aantal mogelijke problemen te zien. Klik vervolgens op een van deze problemen en je Apple geeft je een aantal oplossingen.

Voorbeeld: je selecteert Aparaatprestaties en vervolgens Apparaat is langzaam of reageert niet. Apple selecteert de beste opties voor je en komt met de suggestie Inleveren voor reparatie. Vervolgens kan je, door middel van je locatie, een erkende locatie zoeken in de buurt.

iPhone Apple Support App
Suggesties voor probleemoplossing

Overzichtelijk en donkere modus

De Apple Support app is overigens ook voorzien van een donkere modus. Wanneer de telefoon in de stand is ingesteld zal de app automatisch meegaan. Daarbij is er ook meer overzicht. Zo zijn alle Apple-producten, die gekoppeld zijn aan je Apple ID, te zien in een handig overzicht.

Apple heeft ook het contact met de technische ondersteuning verbeterd. Zo moeten zowel de telefonische gesprekken als de gesprekken via de chat beter verlopen. Iets dat, met bijna alle Apple Stores gesloten, van groot belang is.

Versie 4.0 van de Apple Support applicatie is nu te downloaden via de App Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Support applicatie krijgt update, introduceert o.a. een donkere modus
Sluiten