Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Diensten 3 april 2020

Mysterieuze Apple Original Home Before Dark nu te zien op Apple TV+

Waar Netflix de ene na de andere nieuwe Original de wereld ingeslingerd, doet Apple TV+ het wat dat betreft wat rustiger aan. Gelukkig komt er zo nu en dan wat nieuws voorbij op de streamingdienst. Zo ook vandaag. De Apple Original Home Before Dark is namelijk vanaf vandaag te zien en dat belooft een interessante serie te gaan worden.

Home Before Dark is een mysterieuze detective serie. Hierin is de hoofdrol weggelegd voor Brooklynn Prince. Deze nog jonge actrice speelt Hilde. Een meisje die is opgegroeid in de stad, maar nu verhuist naar het dorp waar haar vader is opgegroeid. Dat haar vader teruggaat naar die plek is opmerkelijk, want hij heeft bepaald geen goede herinneringen aan dit dorp.

Mysterieuze verdwijningszaak

Op jonge leeftijd werd hij namelijk samen met zijn beste vriend ontvoerd. Hij werd teruggevonden, maar zijn goede vriend verdween spoorloos. Deze zaak werd nooit opgelost. Hilde wil daar verandering in brengen en gaat als reporter op zoek naar het verhaal achter deze verdwijning. Zo klinkt Home before Dark misschien meer als een kinderserie, maar zoals je in onderstaande trailer kunt zien is dat niet het geval.

Mocht je het gevoel hebben dat je dit verhaal al ergens gehoord hebt, dan kan dat kloppen. Home Before Dark is namelijk gebaseerd op het verhaal van Hilde Lysiak. Zij is het jongste lid van de Society of Professional Journalists en schrijft voor meerdere lokale kranten. Hier is ze in 2014 op achtjarige leeftijd mee begonnen.

Home Before Dark op Apple TV+

Het gehele eerste seizoen staat nu op Apple TV+, maar dat was in eerste instantie niet de planning. Het plan was om op 3 april alleen de eerste drie afleveringen beschikbaar te maken en vervolgens iedere vrijdag een nieuwe aflevering live te zetten. Waarom Apple er uiteindelijk voor gekozen heeft om het gehele eerste seizoen in één keer beschikbaar te maken, is onbekend.

Tweede seizoen al besteld

Mocht je al begonnen zijn aan Home Before Dark en enthousiast zijn over deze nieuwe Apple Original? Dan hebben we goed nieuws. Apple heeft namelijk al een tweede seizoen besteld.

Benieuwd wat je in de aankomende maanden nog meer kunt verwachten op Apple TV+? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Mysterieuze Apple Original Home Before Dark nu te zien op Apple TV+
Sluiten