‘Apple neemt AR- en VR-bedrijf NextVR over voor 100 miljoen dollar’

Door: Wesley Akkerman - 1 reactie
NextVR logo
(Afbeelding: NextVR)

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan is Apple voornemens het AR- en VR-bedrijf NextVR over te nemen over 100 miljoen dollar. Dit bedrijf heeft al een decennium aan ervaring als het gaat om sport- en evenementenervaringen overbrengen in virtual reality.

Het is geen geheim dat Apple de ambitie heeft meer met virtual en augmented reality te doen. Ook lijkt er steeds meer bewijs te bestaan voor de AR-headset van het bedrijf. Bovendien werkt Apple aan een platform voor dergelijke apps en diensten, met ARKit. Nu komt echter in het nieuws dat het bedrijf uit Cupertino mogelijk nog een stapje verder wil gaan en NextVR wil overnemen. Dat schrijft 9to5Mac.

Wil Apple NextVR overnemen?

NextVR is een VR- en AR-bedrijf uit Californië, dat al meer dan tien jaar ervaring heeft met dergelijke technologieën. Zo is het in staat virtual reality met sport en andere evenementen samen te laten kopen. Heb je thuis een VR-headset van PlayStation, Oculus, HTC, Microsoft, Lenovo of een andere fabrikant en kijk je wel eens naar live streams in virtual reality? Dan is de kans groot dat je al in aanraking bent gekomen met het bedrijf.

Augmented Reality ARKit
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Daarnaast heeft NextVR ook een aantal interessante patenten in handen als het gaat om het upscalen van de videokwaliteit in virtual reality. Het bedrijf gebruikt die technologie zodat het streams in hoge kwaliteit kan aanbieden. In totaal zijn er meer dan veertig patenten in handen van de ontwikkelaar.

Helaas heeft het bedrijf wel last van geldnood. Onlangs lukte het namelijk niet om geld bij elkaar te krijgen, waardoor zo’n veertig procent van het personeel ontslagen werd. Bovendien is het zo dat de focus op virtual reality in het geding komt nu augmented reality populair blijkt.

De verwachting is dat Apple uiteindelijk rond de 100 miljoen dollar neerlegt voor NextVR. Dat is omgerekend ongeveer 93 miljoen euro. Ook is het de bedoeling dat Apple veel personeel overneemt. Sterker nog, 9to5Mac claimt dat enkele werknemers gehoord hebben dat ze voortaan in Cupertino werken, in plaats van San Diego.

Beide bedrijven hebben geen commentaar willen leveren op het gerucht.

9to5Mac

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    proXify

    Ik zie de mogelijkheid in de toekomst dat je een abonnementsdienst zult kunnen nemen voor een VR/augmented reality pack voor diverse zaken. Zoals Live sport, of gaming
    En ook het gewoon kopen van apps uiteraard.