Webspeler Apple Music uit bèta: muziek luisteren kan nu zonder app

Door: Wesley Akkerman - 11 reacties
Apple Music
(Afbeelding: Apple)

Na een maandenlange bètaperiode heeft Apple dan eindelijk de webspeler voor Apple Music gelanceerd op de officiële website. Abonnees kunnen zodoende luisteren naar hun eigen muziekbibliotheek en dedicated afspeellijsten zonder daarvoor afhankelijk te zijn van de applicatie.

In september 2019 lanceerde Apple een bètaversie van de webplayer voor Apple Music. Via de speler kreeg je toen toegang tot je het gebruikelijke aanbod. Van afspeellijsten, opgeslagen nummers en collecties tot albums, radiomixes en nog veel meer dat de muziekstreamingdienst te bieden heeft. En sinds deze week heeft Apple officieel het bètakopje verwijderd van de website, waardoor we dus inmiddels te maken hebben met een gelanceerd product. Je vindt de nieuwe speler nu op de website van Music.

Apple Music-website
Klik/tap voor groter (Afbeelding: Apple Music / OMT)

Apple Music krijgt webspeler

Als je de website bezoekt dan word je getrakteerd op een ervaring die je ook binnen de Mac-versie van de Apple Music-app te zien krijgt. Er staat een aantal tabs in beeld voor verschillende onderdelen, evenals een interactieve zijbalk. Onderin beeld staat ook nog een link die doorverwijst naar het programma van de muziekstreamingdienst. Die link kom je tegen wanneer je de Safari-browser gebruikt. Mocht je Chrome of een andere browser gebruiken, dan staat hier dat je de content in het programma iTunes kunt openen.

Mocht dit je eerste keer zijn op de website, dan krijg je de optie aangeboden een gratis account aan te maken zodat je kunt profiteren van de proefperiode. Om dit voor elkaar te krijgen, dien je wel het programma van Apple Music te gebruiken. En anders kun je leunen op iTunes.

Bestaande gebruikers kunnen natuurlijk meteen inloggen met hun Apple ID. Wanneer je dat doet dan komt er een opvallende boodschap in beeld. Je krijgt dan namelijk toegang tot de webspeler op de officiële website, maar ook op andere websites. Dat suggereert dat Apple dus achter de schermen werkt aan een uitbreiding van de speler. Mogelijk komen er dus integraties met andere websites aan.

Eenmaal ingelogd krijg je toegang tot de content die je eerder beluisterd of opgeslagen heb via één van de apps van de muziekstreamingdienst. Wanneer iOS 13.4.5 eenmaal beschikbaar is, dan is de verwachting dat de dienst toegang krijgt tot meer deelopties via social media en andere integraties.

Apple Music

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Cenobyte

  Zouden ook zaken als “laatst afgespeeld” en “aantal keer afgespeeld” worden bijgewerkt?

 • Profielfoto
  iDeMi

  Na ruim een jaar Apple Music exclusief te hebben gebruikt ben ik weer terug gegaan naar Spotify. Wat een genot. Het zoeken in Spotify is echt zo veel malen beter. Ook de eenvoud in het gebruik van de apps. Ook de communicatie van de apps onderling op verschillende platforms is zo veel malen beter in Spofity. Zeker het like-en van een nummer is zo direct en eenvoudig toegankelijk in Spotify.

  Tot op de dag van vandaag heb ik niet de indruk dat Apple zich hierin wil verdiepen om daardoor de gebruikers ervaring te verbeteren. En dat verbaasd me echt enorm. Ik vind het zelfs terleurstellend van Apple.

  Totdat die dag aanbreekt blijf ik bij Spotify.

 • Profielfoto
  Kevin

  Ik vraag me nog steeds af wanneer Apple Music als geheel eens een keer uit de betafase komt. Ik heb er een abbo op, maar vind de interface echt bagger…

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Woooo, een web player hee…

  Heeft Spotify al honderd jaar

 • Profielfoto
  Wankei

  Too little too late.. (spotify, qobuz, deezer… enz enz..)

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Spotify? Werkelijk? Wat een draak van een app vind ik dat. Laatst ook weer: liedje gevonden, maar dat nummer speelt alleen af in de webomgeving en NIET in de app op mijn telefoon. Erg vreemd. Plus je bent geen eigenaar van de liedjes en ik heb enkele nummers ook al zien verdwijnen omdat de artiest zijn rechten of iets dergelijks aanpast. Erg onbetrouwbaar en wat mij betreft gaat er niets boven een eigen bibliotheek.

 • Profielfoto
  Elduderino

  iDeMi op 17 april 2020 16:55
  Na ruim een jaar Apple Music exclusief te hebben gebruikt ben ik weer terug gegaan naar Spotify. Wat een genot. Het zoeken in Spotify is echt zo veel malen beter. Ook de eenvoud in het gebruik van de apps. Ook de communicatie van de apps onderling op verschillende platforms is zo veel malen beter in Spofity. Zeker het like-en van een nummer is zo direct en eenvoudig toegankelijk in Spotify.

  Tot op de dag van vandaag heb ik niet de indruk dat Apple zich hierin wil verdiepen om daardoor de gebruikers ervaring te verbeteren. En dat verbaasd me echt enorm. Ik vind het zelfs terleurstellend van Apple.

  Totdat die dag aanbreekt blijf ik bij Spotify.

  Nou is gebruikers ervaring nogal persoonlijk, want inderdaad spotify heeft een clean look, het zit allerminst logisch in elkaar. Ik heb de tegengestelde move gedaan. Het liken van nummers in Apple Music gaat stukken eenvoudiger, gezien je dit in spotify niet overal kan doen.  Spotify is leuk als je afspeellijsten voorgeschoteld wilt krijgen (tot het saaie En dwangbuis niveau toe). Met albums en eigen afspeellijsten prefereer ik Apple Music.

   

 • Profielfoto
  Elduderino

  aartjan.nl/blog op 17 april 2020 21:59
  Woooo, een web player hee…

  Heeft Spotify al honderd jaar

  Echt joh? 100 jaar?

 • Profielfoto
  pruus

  @iDeMi, here hetzelfde. Spotify werkt overal bij mij.

 • Profielfoto
  gipsman

  Spotify

  analyseert en verkoopt jouw data

  bevat artiesten/playlists die niet echt bestaan

  betaalt peanuts aan artiesten

  verwijdert muziek without notice

  is waardeloos voor jazz/klassieke muziek

 • Profielfoto
  Marco1969

  Ik had Apple Music met veel plezier, maar ben overgestapt naar Spotify met een gebroken hart. Apple Music op MacOS is een drama. Laad playlists niet. Zit geregeld naar leeg scherm te kijken. Zolang ze dat niet fixen ben ik weg. Of iemand moet een oplossing hebben. Ik heb MacOS opgenieuw gesintalleerd, op webplayer hetzelfde probleem. Terwijl de iOS-apps perfect werken.