Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Diensten 2 april 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple Music wordt eindelijk vrienden met Instagram Stories

Muziek delen vanuit Apple Music werkt prima, maar tot op heden lukte dat niet echt op een lekkere manier voor je Instagram Stories. Daar lijkt nu eindelijk verandering in te komen, aangezien de mogelijkheid is opgedoken in de meest recente bètaversie van het iOS, namelijk iOS 13.4.5.

Wanneer je als iPhone-gebruiker nog altijd Spotify als trouwe muziekdienst gebruikt, dan weet je niet tegen welke grenzen Apple Music-gebruikers aanlopen. Spotify-gebruikers kunnen namelijk al veel langer muziek delen via Instagram Stories. Maar niet getreurd, aangezien er nu dus hoop aan de horizon is. Met een abonnement op de muziek-streamingdienst van Apple op zak hoef je niet langer maximaal sip naar de gemiddelde abonnee van Spotify te kijken, aangezien jij straks ook gewoon je muziek kunt delen via Stories.

Apple Music-liedjes delen via Instagram Stories

Dit nieuws is niet via Apple of Instagram naar buiten gekomen helaas, maar we weten bijna zeker dat dit binnenkort mogelijk is. De optie is namelijk ontdekt in de meest recente iOS-versie, namelijk bètaversie 13.4.5. Gebruikers met die versie van het besturingssysteem, Apple Music en Instagram op hun iPhone hebben de optie voorbij zien komen. Een ontwikkelaar maakte er zelfs een video van.

Muziek delen vanuit Apple Music naar Instagram Stories werkt straks redelijk simpel, afgaande op de bovenstaande video. Luister je naar een tof nummer? Open dan het menu, tik op delen en kies Instagram Stories uit. iOS zal dan automatisch een Story genereren, met daarin albumart, het liedje, de naam van de artiest en een kleurrijke achtergrond. De kleuren worden bepaald op basis van het albumplaatje.

Op moment van schrijven is iOS 13.4.5 alleen nog beschikbaar voor ontwikkelaars en dus niet voor publieke testers. Wanneer Apple de update voor iedereen uitbrengt, is helaas nog niet duidelijk. Maar het hoeft nu niet lang meer te duren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple Music wordt eindelijk vrienden met Instagram Stories
Sluiten