Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 14 april 2020

Apple Maps toont straks waar testlocaties covid-19 precies zitten

Apple Maps zal straks in staat zijn covid-19-testlocaties te weergeven binnen de app, evenals informatie over de locatie zelf. Daarvoor heeft Apple een speciale website in de lucht gegooid, waar de locaties voor het testen op covid-19 aan toegevoegd kunnen worden.

De site is bedoeld voor gezondheidsorganisaties, laboratoria en andere bedrijven die iets met het coronavirus te maken hebben. Zo moeten gebruikers van Apple Maps (Apple Kaarten in het Nederlands) snel kunnen zien waar ze terecht kunnen om zich te kunnen testen op covid-19. Het team achter de populaire kaartenapplicatie moet de aanmelding nog wel bekijken en verifiëren, dus het is niet zo dat Jan en alleman zomaar iets kan toevoegen. Mocht de locatie goedgekeurd worden, dan verschijnt die dus uiteindelijk in de app.

Apple Maps en het coronavirus

De manier van registeren komt overeen met de manier waarop normale bedrijven informatie kunnen toevoegen aan hun speciale pagina op Apple Maps. Echter, nu wordt er dus meer nadruk gelegd op covid-19, zodat mensen ook binnen deze app goed geïnformeerd kunnen worden. En als er iets belangrijk is in deze bizarre situatie, dan is het wel dat we op elk moment toegang hebben tot de juiste gegevens.

Corona Virus trackapp
klik/tap voor groter

De testlocaties voor covid-19 worden op de kaart weergeven als een rood, medisch icoon. Ook komt er een unieke kaart waaruit meteen opgemaakt moet kunnen worden dat het om zo’n testlocatie gaat. Apple Maps zal op die kaart allerlei informatie laten zien. Denk dan aan de naam, de gezondheidsorganisatie die zich hieraan gekoppeld heeft, het telefoonnummer en de website, evenals informatie over wat voor soort testomgeving het is. Ook moet er bij staan of je een verwijsbrief nodig hebt van een huisarts of gewoon een afspraak kunt maken.

Eigen corona-app

Apple heeft niet laten weten hoe lang het duurt voordat de verschillende testlocaties allemaal opgenomen zijn binnen Apple Maps. Ook is vooralsnog niet duidelijk of dit alleen voor de Verenigde Staten of ook andere landen geldt. Eerder kondigde Google en Apple al aan samen te werken aan technologie voor andere apps, waarmee de verspreiding van het coronavirus mogelijk tegengegaan kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Maps toont straks waar testlocaties covid-19 precies zitten
Sluiten