Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 2 april 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple benoemt aantal MacBooks binnenkort tot ‘vintage-producten’

Apple benoemt binnenkort een aantal MacBooks tot vintage-producten. Dat maakt MacRumors op uit een interne memo waar de website hand op heeft weten te leggen.

De computers van Apple staan erom bekend om lang mee te gaan, maar uiteindelijk stopt het bedrijf uit Cupertino met bepaalde ondersteuningen. Dit gebeurt vaak als er een bepaalde leeftijd bereikt is en voor deze producten is dat dus het geval.

Apple benoemt MacBooks tot “vintage”

Het lijkt er dus sterk op dat bepaalde MacBooks benoemd worden tot zogeheten vintage-producten. Gaat volgens MacRumors om een aantal MacBook Air en MacBook Pro-modellen uit 2013 en 2014. En dan hebben we het specifiek over:

  • MacBook Air (11-inch, mid 2013)
  • MacBook Air (13-inch, mid 2013)
  • MacBook Air (11-inch, begin 2014)
  • MacBook Air (13-inch, begin 2014)
  • MacBook Pro (13-inch, mid 2014)

Mensen die in het bezit zijn van een van bovenstaande modellen hoeven overigens niet te vrezen. De MacBooks kunnen nog steeds voor service naar de Apple Store of een Apple Authorized Service Provider. Apple ondersteunt zijn vintage producten namelijk nog wel.

Vintage en verouderde producten

Apple heeft niet alleen vintage producten, maar ook verouderde (Obselete) producten. Wat houden deze twee dingen nu eigenlijk in? Apple legt dit, op zijn website, zelf het beste uit.

“Vintage producten zijn producten die al langer dan vijf jaar en minder dan zeven jaar niet meer worden gemaakt. Vintage Macs, iPhones, iPads, iPods en Apple TV’s blijven hardwareservice ontvangen van Apple serviceproviders, waaronder Apple Stores, zolang er nog voorraden zijn, of als dit wettelijk verplicht is.”

 

Door deze regeling ondersteunt Apple zelfs nog Macbooks uit 2010. Dat geldt overigens niet voor verouderde producten:

Verouderde producten zijn producten die al langer dan zeven jaar niet meer worden gemaakt. Beats-producten met het Monster-merk worden beschouwd als verouderd, ongeacht de aankoopdatum. Apple heeft alle hardwareservice voor verouderde producten zonder uitzonderingen beëindigd. Serviceproviders kunnen geen onderdelen voor verouderde producten bestellen.

Meer informatie over de verouderde en vintage producten die Apple op dit moment heeft, is op de website te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple benoemt aantal MacBooks binnenkort tot ‘vintage-producten’
Sluiten