Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 14 april 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Apple voorziet de iPhone dit jaar van nieuw ontwerp’

Apple voorziet de iPhone van 2020 van een nieuw ontwerp. Volgens website Bloomberg wordt de smartphone-lijn voorzien van platte zijkanten, een licht gebogen scherm en een kleinere notch.

Bloomberg heeft een verhaal gepubliceerd over de roadmap die Apple in 2020 volgt. In deze roadmap komen, logischerwijs, ook de vier nieuwe iPhone-modellen voor waar inmiddels veel over gesproken is. Bloomberg weet vooral wijzigingen op het gebied van ontwerp te melden en geeft ons een aardig beeld van wat de iPhone-modellen mogelijk bieden.

Apple voorziet iPhone van nieuw ontwerp

We hebben dankzij Ming-Chi Kuo op dit moment al een redelijk beeld van hoe de iPhone-modellen van 2020 eruit komen te zien. Maar toch is het goed om ook het verhaal van Bloomberg erbij te pakken. De bronnen van de website schetsen namelijk een beeld van de nieuwe smartphones, die op sommige punten verschillen van het beeld dat Kuo schetste.

Zo laat Bloomberg weten dat er twee iPhone Pro-modellen voorzien zullen zijn van een triple-camerasysteem. Deze beschikken over het LiDAR systeem dat ook in de iPad Pro te vinden is. Daarbij wordt er een kleinere notch verwacht in deze iPhone Pro. De smartphone beschikt ook over een iets groter scherm dan de iPhone 11 Pro Max. Kuo voorspelde 5.4-inch en 6.7-inch Pro-modellen. Daar sluit het nieuwe bericht van Bloomberg dus op aan.

Wanneer we de nieuwe iPhone-modellen precies te zien krijgen is niet bekend, maar we weten wel wanneer we hem ongeveer moeten verwachten. Wat dat betreft worden er, volgens Bloomberg, tot nu toe nog geen uitstellingen verwacht.

Apple iPhone 11 en iPhone 11 Pro camerasysteem frankrijk
De iPhone 11 en 11 Pro.

Kleinere HomePod en nieuwe MacBooks

Zoals gezegd heeft Bloomberg een blik geworpen op de roadmap van Apple in 2020. Daar zijn de iPhone Pro-modellen dus onderdeel van, maar er is meer uit op te maken.

Zo laat de website weten dat er een kleinere, goedkopere, versie van de HomePod verwacht wordt in 2020. Dit voorspelde de website al in augustus, maar nu lijkt deze er ook daadwerkelijk dit jaar te komen. Het nieuwe model zou hetzelfde ontwerp hebben als de huidige HomePod, maar dan wel de helft kleiner. Verwachting is dat deze in het tweede kwartaal van 2020 verschijnt.

Verder verwacht Bloomberg ook nieuwe versies van de MacBook Pro, de Apple TV, iMac en een instapmodel iPad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple voorziet de iPhone dit jaar van nieuw ontwerp’
Sluiten