Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 23 april 2020

Apple weet met iPad de tabletmarkt nog meer te domineren

Apple weet, met de iPad, al jaren de tabletmarkt te domineren. Iets dat het bedrijf uit Cupertino in 2019 nog meer wist te doen dan de jaren daarvoor. Zo wordt duidelijk dankzij de cijfers van Strategy Analytics.

De tablet-markt heeft het steeds zwaarder. In de loop der jaren zien we de gehele markt steeds meer afnemen, maar daar lijkt Apple weinig problemen mee te hebben. Sterker nog: waar de gehele markt bezig is met een daling, blijft Apple groeien.

Marktaandeel Apple groeit

Strategy Analytics brengt vandaag nieuwe cijfers naar buiten. Het gaat om data die afkomstig is uit 2019 met betrekking tot de tabletmarkt. Apple domineerde deze markt al tijden met de iPad. In 2019 is dat overduidelijk niet veranderd. Cupertino heeft het grootste marktaandeel.

In de top 5 van de tabletmarkt staat Apple pontificaal bovenaan. Dat is niets nieuws, maar dat het bedrijf uit Cupertino 44% van het marktaandeel heeft wel. Het bedrijf van Tim Cook heeft in 2019 wederom stappen gezet. Intel en Qualcomm delen de tweede positie, die beide 16% van het marktaandeel hebben. MediaTek en Samsung LSI volgen verder in de top 5.

Nieuwe Magic Keyboard (Afbeelding: Apple)

iPad staat sterk in afnemende markt

Opvallend aan de cijfers, is toch wel de groei van Apple’s aandeel. Waar Cupertino stappen heeft weten te maken, hebben andere bedrijven het lastig in deze markt. Zeker vanwege het feit dat de markt aanzienlijk aan het dalen is.

“De dalende trend van verschepingen van tablets, die blijft doorgaan”, zo maakt mede-directeur Sravan Kundojjala van Stategy Analytics bekend. Ondanks het stijgen van de gemiddelde verkoopprijs, worden er op dat gebied dus wel verliezen gezien.

Apple weet de tabletmarkt al tijden te domineren en dat zal het bedrijf uit Cupertino in 2020 niet anders doen. Zo is begin dit jaar een nieuwe variant van de iPad Pro naar buiten gebracht. Benieuwd wat de tablet te bieden heeft? Lees dan hier onze impressie van de iPad Pro.

Reageer op artikel:
Apple weet met iPad de tabletmarkt nog meer te domineren
Sluiten