Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 20 april 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Apple werkt aan nieuwe iPad Air, 12 inch MacBook, gamecontroller en meer’

Een anoniem Twitter-account, met een goede staat van dienst, heeft details gedeeld over de projecten waar Apple nu aan zou werken. Het bedrijf uit Cupertino zou namelijk heel wat van plan zijn. Denk dan aan een nieuwe iPad Air en een 12 inch MacBook die draait op ARM.

De genoemde producten zijn nog niet allemaal vaak voorgekomen in het nieuws, zoals bijvoorbeeld de nieuwe iPad Air. Dit model zou namelijk voorzien moeten worden van een vingerafdrukscanner die in het scherm zit, zoals we bij veel moderne smartphones tegenkomen. Ook moet er een MacBook met een scherm van 12 inch verschijnen, die draait op ARM-processors. Daarnaast zou Apple werken aan een eigen gamecontroller. De producten zouden tevens allemaal tegen het einde van 2021 beschikbaar moeten zijn.

Geruchten over nieuwe producten van Apple

Dit zijn overigens niet de enige producten waar iets over geroepen wordt. Zo is Apple naar verluidt voornemens de derde generatie AirPods uit te brengen. Daarnaast kunnen we rekenen op een nieuwe 13 inch MacBook Pro en iMac-modellen, een goedkopere iPad met de A12 Bionic-chipset, een kleinere HomePod, een nieuwe Apple TV, een draadloze oplader voor één apparaat en vier iPhone 12-modellen met de A14-processor. De telefoons krijgen verder 5G-ondersteuning, een kleinere notch en een verversingssnelheid van 120 Hz.

Apple iPhone SE 2020
Klik/tap voor groter.

De maand maart was een drukke maand voor het account. De bovenstaande producten zijn namelijk op verschillende dagen genoemd. Later kwam aan het licht dat enkele producten, zoals de nieuwe iMac en de A14-processor, vertraging hebben opgelopen. Mogelijk komen die dus later uit dan gepland. Wat dit betekent voor de lanceringen, is op moment van schrijven niet bekend.

Hetzelfde Twitter-account heeft in het verleden correct de lancering van enkele Apple-apparaten voorspeld. Zo kwam hier het gerucht mogelijk vandaan dat het bedrijf voornemens was de iPhone SE (2020) uit te brengen. De smartphone moest in de tweede week van april verschijnen en in drie configuraties beschikbaar zijn. Ook claimde het account dat de nieuwe iPad Pro-modellen in de derde week van maart zouden komen. Het gaat ook wel eens mis. Zo zou iOS 13.4 op 25 maart verschijnen volgens de lekker, maar dat was een dag eerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple werkt aan nieuwe iPad Air, 12 inch MacBook, gamecontroller en meer’
Sluiten