Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 7 april 2020

Apple doneert 10 miljoen dollar aan One World: Together at Home-evenement

Zangeres, actrice en eigenlijk manusje-van-alles, Lady Gaga, is een samenwerking aangegaan met de World Health Organization om een evenement op te richten dat ‘One World: Together at Home’ wordt genoemd. Het is een liveshow waarbij verschillende artiesten geld ophalen om de huidige crisis te bestrijden. En Apple heeft een gulle donatie gegeven.

Het bedrijf gaat 10 miljoen dollar doneren aan het evenement. Dit werd bekendgemaakt tijdens de laatste aflevering van The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, waar Fallon belde met Lady Gaga. Die laatste ging op haar beurt Facetimen met Tim Cook om daar het eerder genoemde bedrag te bevestigen. In de video wordt overigens gesproken over een bedrag die ‘quite sizable’ is. Uiteindelijk bleek het dus om 10 miljoen dollar te gaan.

Apple doneert 10 miljoen dollar aan het One World: Together at Home-evenement

Het One World: Together at Home-evenement wordt op 18 april gehouden. Tijdens het evenement gaan verschillende Late Night Show-hosts de show aan elkaar praten en komen er optredens van verschillende artiesten, sporters en bekendheden. Tijdens de video werden in elk geval namen als Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, Billie Joe Armstrong van Green Day, Burna Boy, Chris Martin, David Beckham, Eddie Vedder, Elton John, FINNEAS, Idris en Sabrina Elba (die zelf het virus op hebben gelopen), J Balvin, John Legend, Kacey Musgraves, Keith Urban, Kerry Washington, Lang Lang, Lizzo, Maluma, Paul McCartney, Priyanka Chopra Jonas, Shah Rukh Khan en Stevie Wonder. Maar ook de cast van Sesamstraat (de Amerikaanse versie) komt langs.

Naast het feit dat Apple dus een flinke donatie doet aan het One World: Together at Home-evenement, zorgt het er ook voor dat zijn gebruikers het evenement kunnen volgen. Naast Amerikaanse zenders gaat Apple het zelf streamen. Zij zijn overigens niet de enige partij. Ook op platformen als Amazon, Facebook en Youtube kun je het evenement bekijken. Het doel is vervolgens er voor te zorgen dat zoveel mogelijk kijkers geld doneren voor het goede doel. Met de 10 miljoen dollar van Apple stelt Lady Gaga dat er op dit moment al voor 35 miljoen dollar is toegezegd door grote bedrijven, dus wat dat betreft is men goed op weg. Apple is sowieso erg betrokken bij de strijd, zoals je onder andere hier kunt lezen.

Reageer op artikel:
Apple doneert 10 miljoen dollar aan One World: Together at Home-evenement
Sluiten