Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 15 april 2020

Apple Card op hoger niveau: saldo bekijken met behulp van AR

Het bekijken van je Apple Card gegevens is ontzettend simpel. Je opent de Wallet app, selecteert je kaart en kijkt vervolgens naar zaken als saldo en transactiegeschiedenis. Maar wat nou als dit naar een hoger niveau getild kan worden en AR om de hoek komt kijken?

Dat is wat een nieuw concept van Volodymyr Kurbatov je laat zien. Door middel van Augmented Reality wordt de Apple Card, en het gebruik ervan, in een compleet nieuw jasje gestoken.

Apple Card en Augmented Reality

AR/VR productontwerper Voldymyr Kurbatov heeft het idee achter het concept verder uitgelegd. Dit deed hij in een gesprek met website Cult of Mac. In dat gesprek liet de ontwerper weten veel verschillende demo’s op dit gebied gezien te hebben, maar het concept naar een hoger niveau te willen tillen.

“Er zijn veel demo’s die financiële informatie tonen op een kaart. Ik wilde een stap verder gaan en ontdekken wat de mogelijkheden op het gebied van interacties zijn.”

Deze nieuwsgierigheid is dus de reden dat onderstaande video bestaat. Het gaat om een AR demo van de Apple Card waarbij de gebruiker zijn gegevens bekijkt met behulp van de kaart.

 

Meer informatie dan alleen je saldo

In de video is te zien wat de mogelijkheden zouden zijn van augmented reality op de Apple Card. Zo verschijnt het saldo in beeld op het moment dat de kaart wordt opgepakt. Draai je hem om, dan krijg je toegang tot de transactiegeschiedenis. Scroll je met je vinger over de kaart heen, dan zal je ook door deze geschiedenis scrollen. Zo is in onderstaande video te zien.

Nu gaat het slechts om een concept van een AR/VR productontwerper, maar dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is. Er is op dit moment geen bewijs dat Apple bezig is met een AR-ervaring voor de Apple Card. Wel wordt verwacht dat het bedrijf in de toekomst een eigen AR-bril op de markt brengt. Mocht dat het geval zijn, dan zijn dit soort ervaringen dus alles behalve onmogelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Card op hoger niveau: saldo bekijken met behulp van AR
Sluiten