Apple breekt record: de iPhone was nog nooit zo populair onder jongeren

Door: Thomas Aalderink - 9 reacties
iPhone jongeren generation Z beste chatapps
(Afbeelding: Unsplash / Ben Weber)

Kijk (als de corona crisis achter de rug is) om je heen in de trein, op je werk en in de sportschool. Grote kans dat er jongeren in je omgeving zijn die gebruik maken van een Apple apparaat. Ze werken op een MacBook, luisteren muziek via AirPods of kijken een serie op hun iPad. De producten van Apple zijn ongekend populair onder jongeren en bovenaan deze lijst staat de iPhone.

Dat is al jaren zo, maar nog nooit was de smartphone van Apple zo populair onder jongeren. Dit blijkt uit een groot onderzoek van Piper Sandler. Dit is een investeringsbank die regelmatig onderzoek doet om te ontdekken wat er speelt in de wereld. Zo houden ze ieder half jaar een grote enquête onder jongeren om zo trends te ontdekken en te onderzoeken welke merken het populairst zijn.

Generatie Z kiest massaal voor iPhone

De uitkomst van de 39ste editie van deze enquête verscheen onlangs online. Hierin werden 5.200 Amerikaanse tieners ondervraagd. Zij behoren allemaal tot de zogenaamde Generation Z. Dit zijn jongeren die tussen 2000 en 2014 geboren zijn. Voor adverteerders is dit een belangrijke doelgroep. Deze groep is groot en het zijn de klanten van de toekomst, maar hebben daarnaast op dit moment ook invloed op de uitgaven van hun ouders.

Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Piper Sandler)

Merken doen er alles aan om deze groep te bereiken en Apple slaagt daar blijkbaar uitstekend in. 85% van de respondenten heeft namelijk aangegeven dat ze gebruik maken van een iPhone. Nog nooit was dit aantal zo hoog en dat gaat in de toekomst waarschijnlijk alleen nog maar meer worden. 88% gaf namelijk aan dat hun volgende telefoon waarschijnlijk een iPhone gaat worden.

Apple TV+ legt het af tegen Netflix en Disney+

Toch is er voor Apple ook nog werk aan de winkel. Als het om videodiensten gaat doet de techgigant uit Cupertino het namelijk een stuk minder. Netflix en YouTube hebben een flinke voorsprong op de rest. Apple TV+ staat niet eens in de top vijf. Die andere grote nieuwkomer, Disney+, is daar wel in geslaagd.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Hopelijk wel een beetje mooie jongeren. Niet dat je straks allemaal lelijke kinderen met iPhone ziet.

 • Profielfoto
  imacbrielle

  Elke generatie is weer een andere trend hoop voor apple dat ze het vol kunnen houden

 • Profielfoto
  Di May

  Apple TV+ ( nog ) niet in top 5 ?

  Wat wil je ?
  De zolen van Apple plakken nog aan de startblokken.

  En vergelijken met Disney+ is unfair.
  Disney bezat al tienduizend ton content.

   

 • Profielfoto
  polansky

  AppleTV+ – Dat wordt nooit wat zolang ze betaalde content aanhouden.
  Je neemt een abonnement op een dergelijke dienst omdat je van dat gezeik van huren af wil zijn.

  Ondanks dat de series ‘mooi’ gemaakt zijn is het inhoudelijk verder niet veel soeps. De enige serie die ik volledig heb uitgekeken was Dickinson.

  Het proefabonnement gaat hier niet verlengd worden dat is nu eigenlijk al wel zeker.

 • Profielfoto
  RV

  @Polansky… wanneer wordt het voor mensen nu eens duidelijk dat er een verschil is tussen apple tv+ en Itunes. 2 totaal verschillende dingen. Itunes is een store waar je kunt huren en kopen, apple tv+ is een streamingdienst.

 • Profielfoto
  Di May

  RV

  Ik denk dat Apple hier zelf wat boter op
  het hoofd heeft door de twee door
  elkaar te haspelen.

  Het is ook mij niet altijd even duidelijk
  of ik in het streaming luik zit of niet.

 • Profielfoto
  RW076

  Apple had na het verlies van Disney moeten stoppen met Apple TV+.

  Los daarvan gaat al hun (serie) meuk meer om uiterlijk dan om verhaallijn en karakter ontwikkeling. Past misschien prima bij een bepaalde groep, maar zeker niet bij deze jongeren en mij (ben zeker geen generatie Z).

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Dus Apple zet nog meer in op Clips en Animoji en vergeet de “prosumer” nóg meer? Ik hoop het toch niet…

 • Profielfoto
  Maarten

  @RV is snap wel wat hij bedoelt. In de Apple TV app staan + en iTunes films door elkaar. Dat is best verwarrend