Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 9 april 2020

Apple breekt record: de iPhone was nog nooit zo populair onder jongeren

Kijk (als de corona crisis achter de rug is) om je heen in de trein, op je werk en in de sportschool. Grote kans dat er jongeren in je omgeving zijn die gebruik maken van een Apple apparaat. Ze werken op een MacBook, luisteren muziek via AirPods of kijken een serie op hun iPad. De producten van Apple zijn ongekend populair onder jongeren en bovenaan deze lijst staat de iPhone.

Dat is al jaren zo, maar nog nooit was de smartphone van Apple zo populair onder jongeren. Dit blijkt uit een groot onderzoek van Piper Sandler. Dit is een investeringsbank die regelmatig onderzoek doet om te ontdekken wat er speelt in de wereld. Zo houden ze ieder half jaar een grote enquête onder jongeren om zo trends te ontdekken en te onderzoeken welke merken het populairst zijn.

Generatie Z kiest massaal voor iPhone

De uitkomst van de 39ste editie van deze enquête verscheen onlangs online. Hierin werden 5.200 Amerikaanse tieners ondervraagd. Zij behoren allemaal tot de zogenaamde Generation Z. Dit zijn jongeren die tussen 2000 en 2014 geboren zijn. Voor adverteerders is dit een belangrijke doelgroep. Deze groep is groot en het zijn de klanten van de toekomst, maar hebben daarnaast op dit moment ook invloed op de uitgaven van hun ouders.

Klik/tap voor groter.

Merken doen er alles aan om deze groep te bereiken en Apple slaagt daar blijkbaar uitstekend in. 85% van de respondenten heeft namelijk aangegeven dat ze gebruik maken van een iPhone. Nog nooit was dit aantal zo hoog en dat gaat in de toekomst waarschijnlijk alleen nog maar meer worden. 88% gaf namelijk aan dat hun volgende telefoon waarschijnlijk een iPhone gaat worden.

Apple TV+ legt het af tegen Netflix en Disney+

Toch is er voor Apple ook nog werk aan de winkel. Als het om videodiensten gaat doet de techgigant uit Cupertino het namelijk een stuk minder. Netflix en YouTube hebben een flinke voorsprong op de rest. Apple TV+ staat niet eens in de top vijf. Die andere grote nieuwkomer, Disney+, is daar wel in geslaagd.

Reageer op artikel:
Apple breekt record: de iPhone was nog nooit zo populair onder jongeren
Sluiten