Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 8 april 2020

‘Apple blijft doorgaan met Beats-producten, ondanks eigen koptelefoon en AirPods’

Gisteren onthulde Jon Prosser dat Apple bezig is met een eigen Over-Ear koptelefoon en dat er een nieuwe versie van de AirPods aankomt. Dit nieuws bracht hij in een tweet waarin hij ook stelde dat dit het begin van het einde is voor Beats. Het audiomerk dat Apple zes jaar geleden overname voor 3 miljard dollar. Volgens 9to5Mac klopt daar weinig van en zijn er in Cupertino absoluut geen plannen om het merk Beats te laten vallen.

De website stelt dat Apple momenteel niet bezig is met een strategie om Beats eruit te werken. Hoe 9to5Mac dit te weten is gekomen, staat niet in het artikel. Toch is het inderdaad zeer aannemelijk dat Beats voorlopig niet gaat verdwijnen. Sinds de overname heeft Apple namelijk flink geïnvesteerd in het merk dat in 2006 werd opgericht door Dr. Dre.

Streaming en hardware

In eerste instantie leek het erop dat de overname vooral bedoeld was om Apple Music een vliegende start te geven. Beats had al een muziekstreamingdienst en deze kon Apple dan weer gebruiken om een nieuwe tak van sport te betreden. Wat Apple van plan was met de hardware was minder duidelijk. In de eerste periode na de overname ging Beats op dezelfde voet verder, maar in 2018 leek het wat in te zakken.

Hierdoor ontstonden er twijfels over wat Apple nu echt van plan is met Beats. Zeker omdat het merk in de tussentijd ook zelf oordopjes was gaan produceren. Die twijfel verdween in 2019 toen Apple in 2019 de Powerbeats Pro en de Solo Pro op de markt bracht. Daarnaast komt het bedrijf dit jaar met de Powerbeats 4.

De toekomst van Apple en Beats

Het lijkt er dus sterk op dat Apple voorlopig hun eigen audioproducten naast de producten van Beats blijft verkopen. Zo kan het bedrijf hetzelfde soort product op twee verschillende manieren in de markt zetten. Het verschil lijkt daarbij vooral in de naam en het uiterlijk te zitten, want technisch verschillende producten niet veel van elkaar. Zo maken de AirPods Pro en de Solo Pro beiden gebruik van Apple’s H1 chip.

Dat Apple op termijn met een eigen Over-Ear koptelefoon gaat komen is zo goed als zeker, maar deze zal naar alle waarschijnlijkheid gewoon naast de producten van Beats komen te staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple blijft doorgaan met Beats-producten, ondanks eigen koptelefoon en AirPods’
Sluiten