AirTags bestaan: Apple bevestigt naam van Tile-concurrent in video

Door: Wesley Akkerman - 3 reacties
Apple AirTags 16x9
(Afbeelding: 9to5Mac)

Inmiddels is wel duidelijk dat Apple werkt aan AirTags. Maar nu heeft het bedrijf (per ongeluk) zelf ook de naam van het product gelekt. De AirTag is te vergelijken met de producten van het bedrijf Tile: het zijn (bluetooth)trackers die je aan sleutels hangt of in portemonnees stopt.

Het idee achter zo’n tracker is dat je dan nooit meer iets kwijt bent en je gekoppelde spullen via bijvoorbeeld bluetooth kunt terugvinden. De video waarin de Apple AirTags te zien waren is sindsdien verwijderd door het bedrijf, maar werd wel op tijd gespot door Appleosophy. De naam kwam al eerder naar voren in andere lekken, maar dit is tot nu toe de grootste bevestiging over het bestaan van het onaangekondigde product. Op de onderstaande afbeelding kun je zien in welke vorm Apple refereerde aan de bluetoothttrackers.

Apple AirTags
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Appleosophy)

Bestaan Apple AirTags bevestigd

De video waar de bovenstaande screenshot uit gehaald is ging over het Zoek mijn iPhone-menu. Onder het kopje Enable Offline Finding staat de naam van de AirTags te lezen. Gebruikers kunnen dan alsnog hun spullen terugvinden wanneer er geen wifi of mobiele internetverbinding beschikbaar is. Het staat er niet bij, maar dit kan twee dingen betekenen: of de trackers maken gebruiken van bluetooth of ze krijgen de U1-chip ingebouwd. Of in elk geval een chip die met de U1-chip te vergelijken is.

De verwachting is dat de Apple AirTags circulaire objecten worden die je aan allerlei andere dingen kunt hangen. Of bijvoorbeeld in een tas, jas of portemonnee kunt stoppen. Uit code van eerder gelanceerde bètaversies van iOS blijkt dat je straks via augmented reality je spullen kunt vinden waar je naar op zoek bent. De tracker staat namelijk in directe verbinding met je iPhone of iPad, die de informatie van de tracker meteen kan uitlezen. Het is nog niet bekend wanneer Apple het product daadwerkelijk aankondigt.

Appleosophy

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Administrator

  Ik heb wel interesse. Ik heb zo’n tracker ooit gekocht. Werkt prima, maar alleen op mijn device. Laatst bekende locatie is de locatie waar mijn telefoon ‘m voor het laatst gezien heeft. Als Apple daadwerkelijk dingen met iCloud en andermans apparaten gaat doen, heb ik wel wat zaken waar ik zo’n tag aan zou hangen.

 • Profielfoto
  Kevin

  Ik wil zo’n ding wel bevestigen aan m’n fiets.

 • Profielfoto
  Bonte

  Ik hoop dat er verschillende versies komen die je ergens op kan aansluiten zodat ze vanzelf opladen, bijvoorbeeld aan elektrische fietsen, auto’s of opladen via beweging.

  Die tags ga ik overal aan hangen maar het zou wel jammer zijn om die om het jaar te moeten opladen.