Mark Hofman
Mark Hofman Hardware 20 april 2020

Nieuwe (goedkopere) AirPods mogelijk klaar voor lancering: ‘verschijnen volgende maand’

Apple heeft de nieuwe generatie AirPods klaargemaakt voor lancering. Dat is het bericht dat Jon Prosser naar buiten brengt op Twitter. De nieuwe oordoppen verschijnen mogelijk volgende maand.

Volgens Prosser zien de nieuwe AirPods dus in mei 2020 het daglicht. Dat is ook de maand waarop de nieuwe MacBook Pro, volgens de leaker, op de planning staat.

‘Nieuwe AirPods klaar voor lancering’

Zoals in bovenstaande tweet te lezen is, waren de nieuwe AirPods eigenlijk voor een evenement in maart gepland. Volgens Prosser stond er een evenement gepland voor 31 maart 2020. Deze ging, wegens alle maatregelen omtrent COVID-19, niet door. Apple heeft de komst van nieuwe, goedkopere AirPods, dus uitgesteld tot volgende maand. Maar ze zijn wel klaar voor lancering.

Uit alle geruchten en leaks kunnen we opmaken dat het mogelijk om een goedkopere variant gaan. De populaire oordoppen zouden overigens nog wel een zelfde ontwerp kennen als de AirPods Pro. Het enige verschil is dat deze variant niet beschikt over Noise Cancellation. Er wordt nu al enige tijd gesproken over goedkopere AirPods en we zien ze dus, mogelijk, volgende maand.

Tegelijk met de MacBook Pro

Volgens Prosser verschijnen de nieuwe AirPods tegelijkertijd met een nieuw MacBook Pro model. Ditmaal krijgen we geen 13-inch model, maar mogen we het doen met een 14-inch variant. Net als de nieuwe MacBook Air en de MacBook Pro 16-inch, beschikt ook dit model over het nieuwe toetsenbord. Deze beschikt over het schaarmechanisme.

Jon Prosser, bekend van Front Page Tech op YouTube, was tot op heden nog nieuw op het gebied van Apple-leaks. De man heeft in het verleden een aantal aardige voorspellingen gedaan op het gebied van Google en richtte onlangs zijn pijlen op Cupertino. Echt een reputatie had hij dus nog niet.

MacBook Pro 16-inch 08
Klik/tap voor groter.

Sinds de iPhone SE heeft de leaker wel degelijk wat geloofwaardigheid weten te winnen. Zo kondigde hij eind maart aan dat de nieuwe smartphone van Apple op 15 april 2020 werd aangekondigd. Dat gebeurde ook. Nieuws van Prosser is zeker weten met een korrel zout te nemen, maar is op z’n minst het benoemen waard.

Mocht hij wederom gelijk hebben, dan zien we de nieuwe AirPods dus volgende maand verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe (goedkopere) AirPods mogelijk klaar voor lancering: ‘verschijnen volgende maand’
Sluiten