Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 22 april 2020

Kuo: ‘5G iPhone uitgesteld, iPhone SE Plus pas in 2021’

Het gerucht gaat dat Apple, in de herfst van dit jaar, vier verschillende iPhone 12-modellen op de markt brengt. Dat is volgens betrouwbare analist Ming-Chi Kuo nog steeds het plan, maar voor een specifiek model komt er wel wat vertraging om de hoek kijken.

Dat geldt overigens ook voor de komst van een iPhone SE Plus. Afgelopen week werd de 4.7-inch variant van de smartphone aangekondigd en deze draagt het ontwerp van de iPhone 8. Apple zou ook een Plus-variant klaar hebben liggen, maar deze zien we volgens Kuo pas in 2021.

Productie iPhone 5G vertraagd

Wie de geruchten de laatste tijd een beetje in de gaten heeft gehouden, zal weten dat we de nieuwe iPhone 12-serie rond de herfst van dit jaar kunnen verwachten. Iets dat in lijn ligt met de lancering van voorgaande modellen. Volgens diezelfde geruchten kunnen we ons opmaken voor vier verschillende iPhone 12-modellen.

Alle vier de nieuwe iPhone-modellen bieden mogelijk 5G ondersteuning. Dat is een breed begrip, want binnen deze ondersteuning zijn ook verschillende gradaties te vinden. Zo zijn er modellen die beschikken over de snellere mmWave 5G ondersteuning. En deze smartphones hebben volgens betrouwbare analist Ming-Chi Kuo een grote kans om vertraging op te lopen. Een reden geeft hij niet.

iPhone 12 Foxxcon
Alles om te voorkomen dat de iPhone 12 vertraging oploopt

Wel meldt Kuo dat de productie van de 6.7-inch iPhone 12 wel vertraging oploopt. Hierdoor zou dit model pas in oktober 2020 het daglicht zien, in plaats van in september. Of dit impact heeft op de overige modellen is op dit moment niet bekend.

Apple heeft in het verleden vaker gewerkt met een opgesplitste lancering. Zo verscheen de iPhone X in 2017 pas in november en zag de iPhone XR pas in oktober 2018 het daglicht. Volgens Ming-Chi Kuo start de massaproductie van de 6.1-inch en 5.4-inch modellen dit jaar in september.

SE Plus pas in 2021

Apple onthulde vorige week de nieuwe iPhone SE (2020). Deze smartphone is voorzien van een A13 bionic chip, maar draagt het ontwerp van een iPhone 8. Geruchten wisten eerder al te melden dat Apple ook bezig is met een 5.5-inch model. Dat zou betekenen dat deze smartphone voorzien is van het ontwerp van een 8 Plus. Maar deze heeft vorige week niet het daglicht gezien.

Dat komt, omdat Apple ervoor heeft gekozen om de smartphone pas in 2021 te lanceren. Dat is wat Jon Prosser deze week meldde in een aflevering van Front Page Tech. Daarbij sluit Ming-Chi Kuo, in zijn verslag op MacRumors, zich overigens ook bij aan. Maar waar Prosser het heeft over een lancering in maart 2021, komt Kuo met de voorspelling dat ook deze smartphone vertraging oploopt. Volgens de analist kunnen we deze pas in de tweede helft van 2021 verwachten.

Reageer op artikel:
Kuo: ‘5G iPhone uitgesteld, iPhone SE Plus pas in 2021’
Sluiten