Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 23 maart 2020
Leestijd: 2 minuten

Ziggo stelt uitrol 1Gbit/s internet uit in regio Rotterdam

VodafoneZiggo heeft, vanwege het coronavirus, de uitrol van 1Gbit/s internet van Ziggo in de regio Rotterdam uitgesteld. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend.

De uitrol van het internet zou vanaf morgen, dinsdag 24 maart, plaatsvinden. Ziggo heeft ervoor gekozen om maatregelen te nemen die in overeenstemming zijn met de adviezen van het RIVM. En dat betekent dat er voorlopig nog geen 1Gbits/s internet uitgerold wordt.

Ziggo stelt uitrol 1Gbit/s internet uit

De maatregelen van Ziggo zorgen ervoor dat het bedrijf, op dit moment, geen onderhoudswerkzaamheden uitvoert in Nederland. Dit houdt dus ook in dat het beschikbaarstellen van 1Gbit/s internet, in de regio Rotterdam, uitgesteld wordt. Hans Den Heijer, woordvoerder van VodafoneZiggo, maakt dit duidelijk tegenover Totaal TV.

“We vinden het belangrijk dat onze klanten onbezorgd in contact blijven met familie, vrienden en collega’s. Daarom ligt onze hoogste prioriteit nu bij het voorkomen en verhelpen van storingen en het garanderen van de netwerkcapaciteit.”

Doordat het GIGA-pakket met 1Gbit/s internet gepaard gaat met een installatiemonteur, wordt de komst ervan dus uitgesteld. Deze monteurs worden op dit moment namelijk niet, of anders, ingezet.

Rotterdam moet afwachten

De maatregelen zorgen er dus voor dat Ziggo tijdelijk stopt met de uitrol van gigabit internet. Oorspronkelijk zou dit vanaf dinsdag 24 maart 2020 van start gaat. Wanneer klanten in regio Rotterdam nu aan de slag kunnen met het GIGA-pakket is op dit moment nog niet bekend.

“Zodra er een nieuwe datum bekend is, zullen wij onze klanten informeren.”

Logischerwijs laten nieuwe aankondigingen voorlopig ook nog op zich wachten. Het plan van Ziggo was om in 2020 meer steden en regio’s om te zetten naar 1Gbit/s internet. Het doel was zelfs dat 7,2 miljoen aansluiten toegang zouden krijgen. Maar met de komst van de maatregelen en de uitstel van regio Rotterdam, zal Ziggo dit doel zeer waaschijnlijk moeilijk kunnen behalen.

Meer lezen over GIGA-internet? Lees dan ook zeker dit artikel!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ziggo stelt uitrol 1Gbit/s internet uit in regio Rotterdam
Sluiten