WhatsApp heeft nu een donkere modus op de iPhone

Door: Raymon Mens - 7 reacties
WhatsApp Dark Mode iPhone 16x9
(Afbeelding: WhatsApp en Pexels, montage: OMT)

Sinds iOS 13 is op iPhone en iPad een donkere modus beschikbaar. De meeste grote apps ondersteunen dit en vanaf nu is ook laatkomer WhatsApp aan boord. Beter laat dan nooit. In de App Store staat nu een update naar versie 2.20.30 klaar die dark mode naar iedere gebruiker brengt.

De donkere modus schakelt mee met het systeem. Dat wil zeggen dat WhatsApp grijze en zwarte tinten toont zodra de donkere modus van iOS wordt geactiveerd. Er is geen mogelijkheid om handmatig een weergave te kiezen.

Dark mode WhatsApp voor iPhone: zo ziet het eruit

Wat opvalt is dat er -net als op iOS en macOS- een aparte achtergrond voor gesprekken in lichte modus en dark mode is. Dit geldt overigens alleen voor de standaard achtergrond van WhatsApp. Je kunt zelf geen verschillende achtergronden instellen die meeschakelen met de kleurtint. Echter zullen de meeste gebruikers gewoon de standaard-achtergrond laten staan.

WhatsApp iOS iPhone Dark mode 001
Klik/tap voor groter. Screenshot: OMT/Raymon Mens

Andere schermen zijn ook volledig aangepakt. Zo wordt in het Instellingen-scherm grijs en zwart gebruikt. De iconen bij de verschillende instellingen zijn niet aangepast en dat is ook niet nodig. Ze zijn prima leesbaar in zowel de lichte als donkere modus. Ook de kenmerkende rode badges bij de iconen onderaan de tabbladen blijven rood.

WhatsApp iOS iPhone Dark mode 002
Klik/tap voor groter. Screenshot: OMT/Raymon Mens

Donkere modus voor iOS én Android

Aan het begin van het jaar verscheen er ook een donkere modus in de bètaversie van WhatsApp voor Android. Daar kunnen gebruikers in de instellingen van WhatsApp echter wel zelf kiezen of de kleuren meeschakelen met die van het systeem, of dark mode permanent aanzetten. Dat lijkt er op iOS niet in te zitten. Op moment van schrijven is de update voor Android echter nog niet live, maar deze laat ongetwijfeld niet lang meer op zich wachten.

WhatsApp iOS iPhone Dark mode 003
Klik/tap voor groter. Screenshot: OMT/Raymon Mens

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  VxP

  Verschijnen er nu ook eens SCHERPE afbeeldingen op de apple watch????

 • Profielfoto
  WpV

  Ik zie hem niet hoor, huidige versie is 2.20.22

 • Profielfoto
  Tegenwind

  Lang geleden dat ik zo snel naar de App Store holde voor een update. Was al een tijd een doorn in het oog dat ‘s avonds zowat alles mooi donker was maar als ik dan nog even een berichtje bekeek bijna een laskap op kon zetten.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  WpV op 3 maart 2020 19:26

  Ik zie hem niet hoor, huidige versie is 2.20.22

  Strange. Hier wel zichtbaar.

 • Profielfoto
  Machiavelli

  Hier ook zichtbaar, wel jammer dat de teksbalken zo lelijk groen zijn.

 • Profielfoto
  RobinJans

  Zag hem ook niet, maar je moet even naar beneden swipen op de pagina om de pagina te herladen.;)

 • Profielfoto
  Koezel

  Stond bij mij niet bij de updates. Via zoeken kom je wel bij de nieuwe versie.