Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 31 maart 2020
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp op iOS 13 voegt ondersteuning voor contactsuggesties toe

WhatsApp op iOS 13 heeft deze week een update ontvangen die een handige functie toevoegt voor mensen die veel foto’s en video’s delen. De update brengt namelijk contactsuggesties met zich mee, die je aantreft binnen het deelmenu van het besturingssysteem. De update rolt nu uit naar iedereen.

Met de release van iOS 13 voor iPhones, heeft Apple een belangrijke verandering doorgevoerd aan het populaire besturingssysteem. Wanneer je iets wilde delen voor iOS 13, dan kwam je terecht in het grote deelmenu. Dat op dat moment helemaal overgenomen werd door AirDrop, wat veel gebruikers (terecht) vervelend vonden. Na de upgrade werd dit vervangen door contactsuggesties. Met de nieuwe indeling werd het ineens een stuk gemakkelijk iets te delen met een contactpersoon waar je heel frequent contact mee hebt.

WhatsApp-applicatie (Afbeelding: Ritcie B. Tongo / ANP)

WhatsApp ondersteunt contactsuggesties

Het deelmenu houdt daarin ook nog rekening met de applicatie waarin je vaak contact hebt met je vrienden. Maar dan moet de app in kwestie de functie wel ondersteunen. WhatsApp was één van die apps die dat tot op heden nog niet deed, maar daar is nu verandering in gekomen. Het bedrijf heeft namelijk een update uitgebracht voor de iOS-versie die de ondersteuning inbouwt, waardoor je nu veel sneller foto’s, video’s en andere documenten met je vrienden deelt binnen de meest populaire communicatie-applicatie van dit moment.

Wanneer je nu iets op je iPhone met één van je vrienden wil delen en je opent het deelmenu, dan zul je ze zien staan. Je deelt de content dan meteen naar WhatsApp, waardoor je dus geen extra handelingen meer hoeft te verrichten. Toen Apple de optie introduceerde voor iOS 13, was de functie alleen beschikbaar voor ingebouwde applicaties. Maar inmiddels zijn er al heel wat apps die de optie ingebakken hebben, waardoor het delen van dingen steeds gemakkelijk wordt en sneller gaat wanneer je een iPhone met iOS 13 of hoger hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
WhatsApp op iOS 13 voegt ondersteuning voor contactsuggesties toe
Sluiten