Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 27 maart 2020

Wereldgezondheidsorganisatie lanceert officiële Covid-19-app

Covid-19 grijpt nog steeds om zich heen en het nepnieuws omtrent het virus ook. Daarom lanceert de Wereldgezondheidsorganisatie een officiële app voor Android, iOS en het web, met daarin tips, nieuws, alerts en meer. Zo blijf je tijdens de crisis helemaal op de hoogte van het belangrijkste nieuws.

Was je handen en houd 1,5 meter afstand. Als het goed is moet dat advies nu bij de mensen zijn aangekomen. Dat en meer informatie tref je straks aan wanneer de Wereldgezondheidsorganisatie op maandag zijn officiële applicatie met alles over covid-19 lanceert. De app wordt WHO MyHealth genoemd en werd aanvankelijk gemaakt door vrijwilligers. De groep bestaat uit voormalig medewerkers van Microsoft en Google, evenals adviseurs en ambassadeurs van de organisatie, plus een aantal experts vanuit de industrie.

Wereldgezondheidsorganisatie brengt eigen app uit

Op de roadmap is te zien dat een eerste, vroege versie op maandag 30 maart gelanceerd wordt, voor zowel Android als iOS. De website 9to5Google heeft al een vroege versie van de app in handen (omdat de app open source is en dat dus gemakkelijker kan). De voorlopige conclusie is dat de officiële applicatie van de Wereldgezondheidsorganisatie informatie over covid-19 bevat die je ook op andere plekken tegenkomt. Denk dan aan de onlangs gelanceerde chatbot die je op dit moment in WhatsApp gebruiken kunt.

App van de Wereldgezondheidsorganisatie (Afbeelding: 9to5Google)

In de toekomst moet WHO MyHealth gebruikers ook op de hoogte kunnen brengen van nieuwe ontwikkelingen op plekken bij jou in de buurt. Ook moet je straks ietwat beter in staat zijn om bij jezelf te checken of je het virus bij je draagt of niet. Er wordt dan rekening gehouden met symptomen die je mogelijk vertoont.

Daarnaast zou je straks als covid-19-patiënt je informatie kunnen delen met de Wereldgezondheidsorganisatie. Zo kan er in kaart worden gebracht waar je ongeveer geweest bent (dat hebben we eerder gezien, in Zuid-Korea), wanneer je je locatiegegevens deelt. Daarmee kan mogelijk vastgesteld worden of je een groot risico gevormd hebt voor de maatschappij. Aangezien daar nogal wat privacybezwaren aan hangen, is het niet zeker of deze optie daadwerkelijk toegevoegd wordt.

Reageer op artikel:
Wereldgezondheidsorganisatie lanceert officiële Covid-19-app
Sluiten