Weekend poll: ben je tevreden met je internetsnelheid thuis?

Door: Raymon Mens - 35 reacties
modem close up 16x9
Afbeelding: Pexels

Deze week werd duidelijk dat Ziggo en KPN geen concurrenten toe hoeven te laten op hun netwerk. De hoogste rechter maakte korte metten met een besluit van de Nederlandse markt­waak­hond ACM. Het duopolie op de (koper)kabel blijft bestaan.

Dat brengt ons op de vraag: ben jij tevreden met je internetsnelheid thuis? Neem niet alleen de effectieve snelheid in overweging, maar ook de prijs/snelheid verhouding die je provider biedt.

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!)

Reacties

35 reacties
 • Profielfoto
  TheBigZ

  Ja.

 • Profielfoto
  leovanh

  Ja en nee, dus heb ik nee ingevuld. Ik heb ziggo kabel en meestal is het goed , maar het komt wel een paar keer per week ‘s-avonds voor dat het ineens heel traag gaat. Herstarten laptop, iphone en router helpt allemaal niet. Een oorzaak is nog niet gevonden.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ja meer dan tevreden over de snelheid en kwaliteit. De totaalprijs van 68,- of zoiets vind ik aan de hoge kant. ☹️

 • Profielfoto
  Frans

  Nee, ADSL en niet sneller dan 22,8 Mbit/s down 2,7 up. Zit te ver van de centrale schijnt. Krijg wel korting van XS4ALL, maar dat vind ik slechts een doekje voor het bloeden. XS4ALL kan er ook niets aan doen, is afhankelijk van monopolist KPN. Zit nu al 10 jaar op een beloofde snelheidsverbetering te wachten. Dat in een wijk die hier 10 jaar geleden is neergezet. Onbegrijpelijk dat er niet meteen glas is aangelegd.

 • Profielfoto
  jasper050

  Krijg waar ik voor betaal.

  Wifi via Apple AirPort Time Capsule uit 2013

 • Profielfoto
  HushMac14

  Ik heb thuis Tweak. Ik betaal per jaar €589,80 en daarvoor heb ik Internet met een snelheid van 1000Mbit Up en Down!, Tv en telefoon. Ideaal! In de praktijk zul je die 1000 niet halen maar toch goedkoper dan KPN en andere providers en veeeel sneller. Met speedtest heb ik rond de 800Mbit gemeten. Wat alsnog heel snel is.

 • Profielfoto
  RW076

  Ik kan niet wachten op de uitrol van glasvezel. Helaas duurt dit maar en duurt dit maar. Ziggo kan heel snel zijn, maar is vaker traag ongeacht welke router ik koop.

 • Profielfoto
  steveb

  Tevredenheid is onmogelijk in België als je de prijs vergelijkt met Frankrijk.

 • Profielfoto
  Ivo-tje

  50/5 is prima voor thuis 👌

 • Profielfoto
  PVDK

  Ik ben al tevreden sinds A2000. Sinds mijn jeugd weet ik niet beter dan dat het internet altijd stabiel en soepel verloopt, ook via chello, upc en ziggo. Ook tijdens de verhuizingen. Ik ben in 2008 voor de grap eens overgestapt naar Alice, Telfort en KPN maar heb daar alleen maar ellende mee ervaren. ADSL is niks voor mij.

  Elk jaar heb ik gratis verhoging gehad en betaal 60,- pm. Ik zit op 600MB en heb een upload van 40MB, prima voor me fotografie, streams, downloads en alle devices die erop aangesloten zijn zoals een iPad, macbook, iPhones etc. Kortom tevreden.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Tweak internet.

  En maar lekker friemelen.

 • Profielfoto
  pruus

  Ik zit nu twee jaar op ADSL maar haal gemakkelijk 84Mb/s. Had vroegen Ziggo met 200Mb/s en heel veel trammelant. Ben met de overstap, KPN, zeer tevreden.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Nee, met een dure KPN 70/10 lijn. Ik zou graag een 200/200 lijn willen. Maar of ik hier ooit glasvezel krijg… ben bang van niet.

 • Profielfoto
  MAC-OS

  waar is WIFI

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wie is WiFi, je hond?

 • Profielfoto
  steveb

  Hier werd in 2013 al gezegd dat de uitrol van glasvezel gestart was.
  Ik was toen installateur van résidentiele elektrische installaties. Tot 2018.
  En toen had mijn werkgever nog nooit gehoor welke kabel of buis er moet zijn om glasvezel te kunnen binnen brengen in de huizen.
  Ook de gene die de straat aansluitiingen deed zei dat daar nog geen sprake van was.
  Behalve een paar test wijken in Brussel en Antwerpen.

 • Profielfoto
  Rickje

  Ik heb geen vaste aansluiting, maar maak gebruik van mijn 3G – personal hotspot – met onbeperkte data. Downloadsnelheid van 1.5-2mb per seconde is meer dan genoeg voor alles dat ik doe (incl. leisure gaming, niet serious gaming). Voor 14eu per maand is dat oke. Gebruik gemiddeld 5gb per dag en als ik updates/games download wel eens 20gb per dag. Helemaal prima zo!

   

  30a 40 a 50eu betalen voor een vaste lijn is dan ook zonde man mn geld als ik hier onbeperkt mee heb.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Je hoort ons niet klagen. Upload is meestal nog een stuk hoger. Is ook een beetje afhankelijk van de gekozen server tijdens testen. Maar al met al uitstekend.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Ziggo hier met een redelijk standaard abo van 250 down en 25 up geloof ik, en prima tevreden. Snelheid halen we altijd eigenlijk, stabiel, en weinig problemen. Wel duur, 85 euro per maand, maar daar zitten ook alle tv-pakketten en zo bij.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  85 euro is wel extreem duur. Dan moet je wel héél veel TV kijken wil dat het waard zijn.

  Samen met Netflix komen we daar zelfs nog lang niet aan.

 • Profielfoto
  Betatester

  Nee, wij hebben geen ADSL maar zelfs ouderwetse DSL. 1 mbit up en down.

 • Profielfoto
  Rene

  Betatester op 21 maart 2020 16:27
  Nee, wij hebben geen ADSL maar zelfs ouderwetse DSL. 1 mbit up en down.

  ADSL is niet nieuwer dan DSL hoor. A-DSL is asynchrone DSL. Dus een verschil in up- en downloadsnelheden. DSL is een techniek die in feite mooier is: up- en download hetzelfde. Wordt veel door bedrijven toegepast.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Betatester op 21 maart 2020 16:27
  Nee, wij hebben geen ADSL maar zelfs ouderwetse DSL. 1 mbit up en down.

  Dan ben je met elke willekeurige mobiele verbinding al een stuk beter af lijkt me?

 • Profielfoto
  JJ

  Heb een 100 Mbit/s abonnement met de volgende resultaten. Grappig dat de upload altijd hoger is. Meer dan 100 Mbit/s is ook absoluut niet nodig. De meeste internetsites knijpen je toch af ;-).

  Meer up dan down...

 • Profielfoto
  Maikelw

  Nee, satelliet 🙆‍♂️

 • Profielfoto
  Betatester

  @kw, ik zit daarom ook altijd op mijn hotshot. En er is hier ook glasvezel beloofd en dat had in zomer 2018 er al moeten zijn maar nog steeds niet.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  KarelWillem op 21 maart 2020 16:26

  85 euro is wel extreem duur. Dan moet je wel héél veel TV kijken wil dat het waard zijn.

  Samen met Netflix komen we daar zelfs nog lang niet aan.

  Is inderdaad prijzig, maar is met film, series, HBO en sport, en dan hebben we daarnaast inderdaad nog Netflix en Prime…..

   

 • Profielfoto
  Jeroen v kr

  xD.

  Ik heb mn vaste internet (en dus ook tv) de deur uit gedaan. Heb een t-mobile onbeperkt internet (5gb + onbeperkt 1gb aanvullers) en daarmee bedruip ik me. Is begonnen als expiriment in okt 2019, maar nog geen behoefte gehad weer internet/tv te nemen. Mijn iMac (late 2012) maakt automatisch een hotspotverbinding, iPad kost een stapje meer. Werkt gewoon prima, is lekker goedkoop en tv heb ik nooit interessant gevonden.

 • Profielfoto
  Frans

  Uit de cijfers kunnen nog een aantal andere interessante statistieken berekend worden. Op moment van schrijven, met 1.680 stemmen.

  Verdeling type aansluiting:

  17,4% ADSL, Tevreden 62,0%

  52,4% Kabel, Tevreden 81,0%

  30,2% Glasvezel, Tevreden 88,0%

  Gemiddeld is 79,8% tevreden.

  ADSL zo snel mogelijk vervangen door glas lijkt me prioriteit hebben als klanttevredenheid je doel is. Pak je die uitdaging aan KPN?

   

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  Ziggo, kabel, 80MBps up, 25 down. En vaak uitval of afzakken naar veel lagere snelheden. Ik ben nu ook aan het kijken of ik niet gewoon mijn T-Mobile onbeperkt-abo kan uitwonen en dik 60 spijkers per maand kan besparen. Is toch weer een avond sushi.

 • Profielfoto
  Bart119

  Kabel, en 40Mbits download, 17.8Mbits upload.

   

  Lijkt mij meer dan snel genoeg aangezien ik achterin mijn tuin zit, op pakweg 50 meter van mijn wifi-antenne.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Heb 1 Gbps glasvezel via KPN maar 1 Gbps is eigenlijk overkill want alleen m’n iMac en Synology zijn via ethernet aangesloten en profiteren maximaal. De rest zit op wifi en komt daardoor niet verder dan zo’n 550 Mbps.

 • Profielfoto
  RW076

  Als ik die speedtests de heb ik ook altijd miljoen miljard up en down, maar als ik iets download of een mailtje verzend is dat toch niet de werkelijkheid. Heb echt wel 8 verschillende routers en minstens net zoveel wifirepeaters etc geprobeerd. Het klopt gewoon niet met de werkelijkheid.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Uiteraard is wat aan de andere kant van de lijn gebeurt ook een factor die meespeelt. Niet alleen de snelheid aan ‘jouw kant’.

  Bij een mailtje versturen zal je ook niet snel merken of je een 10Mbit of 1000Mbit verbinding hebt.

  Verschillen merk je als je een UHD-film van een kwartier naar YouTube upload e.d., of een dikke download binnenhaalt van een snelle server.

 • Profielfoto
  VinB

  Mag zeker niet klagen met T-Mobile, internet met TV, 55 euro per maand.

  Al moet ik wel helemaal eerlijk zijn, ik gebruik niet de apparatuur van T-Mobile maar alles van Ubiquiti.