Vodafone lanceert nieuw abo met onbeperkt mobiele data

Door: Raymon Mens - 6 reacties
vodafone fancy algemeen alt 16x9
Afbeelding via: Vodafone

In navolging van Tele2, T-Mobile en KPN, heeft Vodafone nu ook een abonnement met onbeperkt mobiele data. Het dochterbedrijf van Ziggo heeft ook nieuwe Start- en RED-abonnementen die grotere databundels krijgen. Bovendien zijn de nieuwe RED-bundels klaar voor 5G.

Vodafone kondigde de komst van nieuwe abonnementen al enkele weken eerder aan. Details waren toen nog schaars, maar nu weten we hoe het RED Unlimited-abonnement werkt. Net als zijn concurrenten werkt Vodafone met een limiet van 5 GB per dag. Zodra dat bereikt is, kan het gratis aangevuld worden met blokjes van 1 GB. Zo ontstaat met wat moeite onbeperkte data.

Vodafone vergroot ook andere bundels

Naast een abonnement met onbeperkte data, komt de provider ook met nieuwe Start- en RED-bundels. De Start-abonnementen zijn allemaal een of twee euro per maand duurder geworden, maar bevatten wel een grotere databundel. RED is nu klaar voor 5G, wat wil zeggen dat klanten direct 5G kunnen gebruiken wanneer het nieuwe netwerk live is. De prijzen voor RED zijn ook iets gestegen, maar ook hier staat meer data tegenover. RED Unlimited is nieuw en kost 40 euro per maand.

Nieuwe abonnementen Start

Per 2 maart 2020 zijn dit de nieuwe Start-abonnementen. Abonnees van Ziggo krijgen dubbele data en € 2,50 korting per maand.

 Bundel oudBundel nieuwPrijs oudPrijs nieuw
Start M0,5GB/150min1GB/150min€ 11,50€ 12,50
Start L1GB/150min2GB/150min€ 13,50€ 15,50
Start XL2GB/300min3GB/150min€ 17,50€ 18,50

Nieuwe abonnementen RED

Per 2 maart 2020 zijn dit de nieuwe RED-abonnementen, inclusief unlimited. Abonnees van Ziggo krijgen dubbele data (behalve bij RED Unlimited) en € 5,- korting per maand. Bij Vodafone RED is bellen en sms’en altijd onbeperkt. In de EU geldt bij het nieuwe abonnement met onbeperkte data een limiet van 25 GB per maand.

 Specs oudSpecs nieuwPrijs oudPrijs nieuw
RED Essential5 GB10 GB€ 25,-€ 27,-
RED15 GB20 GB€ 27,-€ 31,-
RED Together40 GB50 GB€ 35,-€ 35,-
RED UnlimitedOnbeperkt€ 40,-

Klanten die een abonnement na 3 maart 2019 hebben afgesloten, krijgen de nieuwe bundels automatisch. Klanten met een ouder abonnement, kunnen contact opnemen met de klantenservice voor een nieuwe aanbieding. Abonnees met Start XL houden bij de overgang naar de nieuwe aanbieding hun 300 minuten. De nieuwe formule bevat namelijk maar 150 belminuten.

Steeds meer onbeperkte data

Abonnementen met onbeperkte data zijn na bijna tien jaar afwezigheid weer terug. Tele2 en T-Mobile kwamen in 2017 met een dergelijk abonnement, terwijl KPN eind 2019 volgde. De werkwijze is bij alle providers steeds gelijk: klanten krijgen 5GB data per dag en kunnen daarna gratis extra datablokken van 1GB toevoegen. De prijzen lopen uiteen. Met € 25,- per maand is Tele2 (op moment van schrijven) de goedkoopste provider, daarna volgt T-Mobile met een prijs van € 35,- per maand. KPN vraagt € 37,50 per maand en Vodafone is met € 40,- per maand de duurste provider. Door combinatiedeals kan de prijs van alle hier genoemde abonnementen echter lager uitvallen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  mmww

  T-Mobile is echt veel goedkoper! Jammer jo!

 • Profielfoto
  Sirll

  E-sim nog altijd niet?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dom geneuzel met die datablokken.

  Een paar keer een substantieel 4K filmpje uploaden bijvoorbeeld kun je wel vergeten met die werkwijze.

 • Profielfoto
  PowerMac

  KarelWillem op 3 maart 2020 14:40
  Dom geneuzel met die datablokken.

  Een paar keer een substantieel 4K filmpje uploaden bijvoorbeeld kun je wel vergeten met die werkwijze.

  Hoe groot is een 4k-filmpje? Ligt dat niet ook aan de lengte?

  Ik begrijp inderdaad niet zo goed waarom het onbeperkt heet, als je eerst een (gratis?) handeling moet verrichten om meer te krijgen.

   

 • Profielfoto
  Frans

  mmww op 3 maart 2020 13:47
  T-Mobile is echt veel goedkoper! Jammer jo!

  Wat voor abonnement heb jij dan? Vorig jaar goedkoopste abonnement genomen: 1 GB, 120 min en onbeperkt SMS € 13,50.

 • Profielfoto
  Kevin

  “Met € 25,- per maand is Tele2 (op moment van schrijven) de goedkoopste provider, daarna volgt T-Mobile met een prijs van € 35,- per maand.“

  Dit klopt niet. Ik betaal ook € 25 p/maand bij T-Mobile.