Video: iFixit haalt 2020 iPad Pro uit elkaar

Door: Jelle van Es - 1 reactie
2020 iPad Pro
(Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

De 2020 iPad Pro is een tijdje geleden uitgebracht. Een eerste indruk van wat wij hebben meegekregen lees je hier. Ben je echter meer geïnteresseerd van wat er aan de binnenkant zit van de iPad, dan is dit een video voor jou.

De mensen van iFixit besloten namelijk hun eigen 2020 iPad Pro uit elkaar te halen om te zien wat er aan de binnenkant allemaal te vinden is. En die ervaringen hebben ze handig in een video vastgelegd.

De 2020 iPad Pro uit elkaar gehaald

Een belangrijke notitie vooraf: probeer dit zelf thuis niet. Deze makers zijn zeer ervaren met alles dat met apparatuur te maken heeft. Mocht er ooit iets kapot zijn, dan is het nog altijd verstandiger om je 2020 iPad Pro naar de Apple Store te brengen en hem daar te laten maken. De zogenaamde repairscore, die aangeeft hoe makkelijk het is om een product zelf te repareren, is met een drie nogal aan de lage kant. Toch is het wel interessant om te zien hoe alles aan de binnenkant precies zit. Bekijk de video hieronder.

In de video van de uit elkaar gehaalde 2020 iPad Pro zien we onder andere de nieuwe camera module. Deze bestaat nu uit een 12MP wide angle lens in combinatie met een 10MP ultra-wide lens. Daarnaast heb je natuurlijk de nieuwe LiDAR scanner die je meer mogelijkheden geeft om het gebied van AR. In de video zie je hoe dat werkt doordat er lasers uitgestuurd worden die je via een infrarood camera kunt zien. Verder wordt ook goed gekeken naar de front-facing camera, die volgens iFixit gelijk is aan de camera die in de 2018 iPad Pro zat. Tot slot is er nog aandacht voor de batterij. Deze is er moeilijk uit te halen, omdat je dan het zogenaamde logic board er uit moet halen en die zit vastgelijmd. Dus hopelijk blijft die dus lang goed.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Mike

    Wat ik wel bijzonder vind is dat apple de Ipad niet steviger heeft gemaakt. Ikzelf heb de voorganger en na hem voor school te hebben gebruikt is die van mij ook niet recht meer. Toch zonde