De meest veelbelovende Apple Watch kloon komt nog dit jaar naar Europa

Door: Thomas Aalderink - 11 reacties
Oppo Watch Apple Watch kopie kloon
(Afbeelding: Oppo)

Dat er bij Oppo gewerkt wordt aan een eigen smartwatch wisten we al, maar nu weten we ook wanneer deze gaat verschijnen. De grote baas van de Chinese smartphone fabrikant, Brian Shen, heeft bevestigd
dat hun Apple Watch kopie nog voor het einde van 2020 in de winkels moet liggen.

De exacte datum hield Shen nog geheim en dat geldt ook voor de prijs. Wat hij wel kwijt wilde is dat deze releasedatum voor Europa geldt. Wanneer de Oppo Watch naar Amerika komt is nog afwachten. Ook is niet duidelijk of deze Apple Watch kloon direct beschikbaar is door heel Europa of dat Oppo per land een andere releasedatum gaat hanteren.

Beter scherm en AI gegenereerde watchface

Naast de releasedatum deelde Oppo ook wat meer informatie over hun Apple Watch kopie. Dit werd gedaan door middel van onderstaand Tweet. Hierin wordt de nadruk gelegd op het Flexible Hyperboloid Display. Dit is hetzelfde scherm dat Oppo ook gebruikt voor hun vlaggenschip smartphones. De belofte die hierbij hoort is levendiger beeld met nog meer detail.

Daarnaast maakt de Oppo Watch gebruikt van AI om je watchface te bepalen. Je kunt kiezen uit één van vijf stijlen (fun creative, functional, health en classic). Vervolgens wordt er met behulp van AI een watchface genereert die bij je stijl past. Zo kijk je dus nooit tegen dezelfde achtergrond aan.

Apple Watch kloon met e-sim

Hoewel de Oppo Watch sterk lijkt op de Apple Watch zijn er wel een aantal interessante verschillen. Zo heeft de smartwatch van Oppo aflopende schermranden en is het scherm zelf iets groter (1.91 inch tegenover 1,78 inch). Misschien wel de beste reden om een Oppo Watch te overwegen is de aanwezigheid van e-sim. Je kunt deze smartwatch dus ook volwaardig gebruiken zonder smartphone.

Verder zal de Oppo Watch beschikken over sleep tracking, een batterij die het naar verluid 40 uur kan volhouden en snelladen. Genoeg redenen om de Oppo Watch te overwegen, zeker als hij net zo scherp geprijsd is als de toestellen van Oppo. Zouden jullie het overwegen om deze Apple Watch kloon aan te schaffen?

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Zouden jullie het overwegen om deze Apple Watch kloon aan te schaffen?

  Ehm, nee.

  Het feit dat je met iets om je pols loopt waarvan iedereen gaat denken dat het een Apple Watch is, voelt toch een beetje goedkoop aan (wat ‘ie naar alle waarschijnlijkheid zelfs niet zal zijn).

 • Profielfoto
  VxP

  Wat een goedkoop *** merk. Design kopieren en dan doen alsof het origineel is. Dikke fail. Ik geloof bij voorbaat niet in dit soort inspiratieloze bedrijven, laat staan dat ik ze nog ga sponsoren door producten te kopen.
  Hopelijk worden dit soort bedrijven dood geprocedeerd

 • Profielfoto
  imaccer2

  Nee ik erkers niet ik blijf Apple trouw.

 • Profielfoto
  Tim van der Graaf

  Nee, ik hou niet van Chinese na-SP’ers

 • Profielfoto
  Tim van der Graaf

  na-apers

 • Profielfoto
  donut

  Meest veel belovende Apple Kloon….

  Het ziet er idd precies zo uit, maar je kan het als een telefoon gebruiken, dat is wel bijzonder.

  Treurig dat ze niets anders kunnen verzinnen kwa vormgeving, zo mooi is dat ding van Apple niet.

   

   

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Nee, heb net mijn 1e gen Apple Watch ingeruild voor een gen 5.

 • Profielfoto
  BigFreak

  In het buitenland heeft de AppleWatch toch wel lte/esim?

 • Profielfoto
  _Jordy_

  Beter goed gejat dan slecht verzonnen? De grote vraag is, hoe goed integreert het met iOS. De e-sim toevoeging is zeker interessant en de battery duur lijkt mij bijna onmogelijk 🤔

 • Profielfoto
  darthvader

  Dat doen die chinezen slim, face-tracking is niet nodig, xi jinping weet precies waar je uit hangt, weet wat je interesse en aankoop gedrag is. Wat wil je nog meer kwijt. 😉🤪

 • Profielfoto
  tomc

  Apple laat dit gewoon zo? Dit valt toch echt wel onder plagiaat.