Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 17 maart 2020
Leestijd: 2 minuten

De meest veelbelovende Apple Watch kloon komt nog dit jaar naar Europa

Dat er bij Oppo gewerkt wordt aan een eigen smartwatch wisten we al, maar nu weten we ook wanneer deze gaat verschijnen. De grote baas van de Chinese smartphone fabrikant, Brian Shen, heeft bevestigd
dat hun Apple Watch kopie nog voor het einde van 2020 in de winkels moet liggen.

De exacte datum hield Shen nog geheim en dat geldt ook voor de prijs. Wat hij wel kwijt wilde is dat deze releasedatum voor Europa geldt. Wanneer de Oppo Watch naar Amerika komt is nog afwachten. Ook is niet duidelijk of deze Apple Watch kloon direct beschikbaar is door heel Europa of dat Oppo per land een andere releasedatum gaat hanteren.

Beter scherm en AI gegenereerde watchface

Naast de releasedatum deelde Oppo ook wat meer informatie over hun Apple Watch kopie. Dit werd gedaan door middel van onderstaand Tweet. Hierin wordt de nadruk gelegd op het Flexible Hyperboloid Display. Dit is hetzelfde scherm dat Oppo ook gebruikt voor hun vlaggenschip smartphones. De belofte die hierbij hoort is levendiger beeld met nog meer detail.

Daarnaast maakt de Oppo Watch gebruikt van AI om je watchface te bepalen. Je kunt kiezen uit één van vijf stijlen (fun creative, functional, health en classic). Vervolgens wordt er met behulp van AI een watchface genereert die bij je stijl past. Zo kijk je dus nooit tegen dezelfde achtergrond aan.

Apple Watch kloon met e-sim

Hoewel de Oppo Watch sterk lijkt op de Apple Watch zijn er wel een aantal interessante verschillen. Zo heeft de smartwatch van Oppo aflopende schermranden en is het scherm zelf iets groter (1.91 inch tegenover 1,78 inch). Misschien wel de beste reden om een Oppo Watch te overwegen is de aanwezigheid van e-sim. Je kunt deze smartwatch dus ook volwaardig gebruiken zonder smartphone.

Verder zal de Oppo Watch beschikken over sleep tracking, een batterij die het naar verluid 40 uur kan volhouden en snelladen. Genoeg redenen om de Oppo Watch te overwegen, zeker als hij net zo scherp geprijsd is als de toestellen van Oppo. Zouden jullie het overwegen om deze Apple Watch kloon aan te schaffen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De meest veelbelovende Apple Watch kloon komt nog dit jaar naar Europa
Sluiten