Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 26 maart 2020

Update voor Shazam brengt Split View naar iPad-versie

Apple heeft een update voor de app Shazam uitgebracht, waarmee je kunt uitvinden welk nummer op dit moment afgespeeld wordt. De update zorgt ervoor dat Split View toegevoegd wordt aan de versie van de applicatie die je op dit moment op je iPad kunt gebruiken.

Uiteraard moet je iPad wel draaien op het iPadOS. Bovendien is het handig dat je ook meteen de nieuwste versie van het iPadOS op je Apple-tablet zet. Dan ben je niet alleen helemaal up-to-date met je Shazam-app, ook je besturingssysteem is voorzien van de nieuwste functies en beveiligingsupdates. Zo brengt iPadOS onder meer ondersteuning voor toetsenborden en muizen met zich mee, waardoor je er meer dan prima op kunt werken. Dat is natuurlijk niet het enige: eerder schreven we al over alle nieuwe toevoegingen aan het OS.

Update voor Shazam op de iPad

Split View voor Shazam is een handige, extra functie. Zeker wanneer je vaak lekker aan het werk bent op je iPad en je ondertussen allerlei liedjes wil opzoeken, wanneer je bijvoorbeeld in een café of koffietentje zit. Met Split View wordt multitasking op een iPad heel gemakkelijk gemaakt. Je plaatst in feite twee apps naast elkaar op het scherm en kunt ze ondertussen allebei gebruiken wanneer je wil. Omdat de iPad natuurlijk een touchscreen heeft, hoef je ook niet te wisselen van scherm met een toetscombinatie: dat gaat gewoon door te tappen.

Shazam voor de iPad (Afbeelding: App Store)

Shazam in Split View gebruiken gaat heel simpel en werkt net zoals bij alle andere apps die Split View ondersteunen. Wanneer je al een applicatie geopend hebt op je iPad, dan pak je Shazam op en sleep je hem naar de linker- of rechterkant van het scherm. Vervolgens laat je hem los en laat je de iPad de rest van het werk voor zijn rekening nemen. Als alles goed gegaan is, dan heb je nu twee apps op je scherm staan, waar je gemakkelijk en snel tussen wisselt.

Dit is overigens niet de enige toevoeging aan Shazam. Je kunt nu ook ontdekte nummers verwijderen uit je lijst door ze weg te vegen in de lijst van je bibliotheek. De app waarmee je muziek herkent is beschikbaar in de App Store en werkt ook op de iPhone, Mac en Apple Watch. Bovendien is er een directe integratie met Siri beschikbaar, waardoor je ook aan Siri kunt vragen welk nummer je nu hoort.

Reageer op artikel:
Update voor Shazam brengt Split View naar iPad-versie
Sluiten