Winkels van T-Mobile gaan drie weken dicht vanwege het coronavirus

Door: Wesley Akkerman - 3 reacties
T-Mobile coronavirus
(Afbeelding: ANP XTRA/ Lex Van Lieshout)

Telecomprovider T-Mobile heeft maandag besloten alle winkels per woensdag 18 maart te sluiten, in elk geval tot 6 april 2020. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het coronavirus en de poging de verspreiding ervan te minimaliseren. Eerder besloot KPN al hetzelfde te doen.

Tussen woensdag 18 maart en maandag 6 april zal T-Mobile tevens in een aantal winkels beschermende maatregelen treffen, zodat die winkels daarna geopend kunnen worden. Mogelijk helpen die maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van covid-19, voor zowel medewerkers als klanten die daarna naar de winkels komen. Dat laat de telecomprovider weten in een persbericht op zijn eigen website.

T-Mobile sluit tijdelijk alle winkels

Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland, laat in hetzelfde bericht weten dat de veiligheid en de gezondheid van medewerkers en klanten voorop staat en dat het daarom belangrijk is dat dit besluit genomen wordt. Daarnaast benadrukt Abildgaard dat het gaat om een tijdelijke maatregel.

T-Mobile 5G
T-Mobile Thuis (Afbeelding: T-Mobile)

“Juist in deze tijd is het zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen verbonden met elkaar kunnen blijven, vandaar dat het gaat om een tijdelijke maatregel”, aldus Abildgaard. “Dit is zeker geen lichtzinnig besluit geweest omdat we ons realiseren dat we hulp aan klanten in tijden van maatschappelijke onzekerheid voorlopig niet meer kunnen bieden in onze shops. We doen er alles aan om de continuïteit van de service richting bestaande en nieuwe klanten zoveel mogelijk op afstand te borgen via onze onlinekanalen en onze callcenters.”

Vandaag, dinsdag 17 maart, is het voor klanten nog steeds mogelijk een abonnement af te sluiten in één van de winkels van T-Mobile. Ook kun je nog bestellingen ophalen, langsgaan voor een reparatie(verzoek) en er je vragen stellen. Mocht je vandaag niet in de gelegenheid zijn je bestelling op te halen, dan kun je hem alsnog gratis naar je huis laten sturen.

Eerder maakte concurrent KPN al een soortgelijk besluit. De winkels van die provider zijn eveneens tot 6 april gesloten. De activiteiten van monteurs worden ook beperkt; die komen namelijk alleen nog maar langs wanneer er urgente storingen zijn.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Motu

  Nu Vodafone en Phonehouse nog..!!

 • Profielfoto
  Yosemite

  VodafoneZiggo heeft ook z’n winkels gesloten. Phonehouse zijn allemaal winkels van individuele ondernemers, die zullen dat dan vast ook individueel besluiten.

 • Profielfoto
  Motu

  Vodafone inmiddels ook dicht, samen met KPN en T-mobile.  Telecombinatie werkt op afspraak met klanten of telefonisch contact.  Ritel is gewoon open en denk met handschoenen en handen wassen het virus buiten de deur te houden. Phonehouse communiceert helemaal niets?  Ter bescherming van je klanten maar vooral je PERSONEEL zou je dit soort winkels direct op slot moeten gooien. Je hebt heel close contact door bijvoorbeeld een toestel in te stellen, en de klant wilt op de computer meekijken als je een abonnement verkoopt.  Je bent lange tijd op korte afstand met een klant.