Steve Wozniak in angst: was hij de eerste coronapatient?

Door: David van Benthem - 4 reacties
Steve Wozniak
Afbeelding: Bloomberg

Steve Wozniak, medeoprichter van Apple, laat in een tweet weten dat hij heeft gedacht de eerste Amerikaan te zijn met het coronavirus. Hij dacht dat hij door het coronavirus ziek was geworden. Later bleek dat het niet meer was dan een gewone griep.

Maandag schreef Wozniak op Twitter dat het hoesten van zowel hem als van zijn vrouw werd onderzocht. Samen waren ze pas teruggekeerd van een reis uit China. De vrouw van Wozniak zou bloed opgehoest hebben. Het coronavirus veroorzaakt de ziekte COVID-19.

Ambivalentie van Wozniak

Wozniak heeft aan CNET laten weten dat het achteraf om ‘een grapje’ ging. Toch laat hij ook daarbij het volgende weten: “Mijn vrouw en ik waren ziek. We hadden een nare hoest en waren pas terug uit Azië. Nog nooit hadden we zo’n erge griep gehad.” Wozniak vervolgt: “Toen we ziek waren, konden we nog niet getest worden op COVID-19. Tegen die tijd dat die tests er wel kwamen was het ergste al voorbij voor ons.”

Ondanks het loze alarm bracht de tweet veel teweeg op Twitter. Gebruikers van het sociale medium bekritiseren Wozniak voor het feit dat hij veel te zien was in het openbaar. Wozniak heeft nog niet gereageerd op de kritiek.

Coronavirus
Het coronavirus heeft overal ter wereld een grote impact (Afbeelding: EPA/ANDY RAIN)

Wereldwijde impact van het coronavirus

Allerlei techbedrijven worden wereldwijd geraakt door het virus. Al eerder werd het MWC in Barcelona afgelast. Dat evenement is belangrijk voor de bekendmaking van veel nieuwe telefoons. Andere bedrijven proberen juist in te spelen op het coronavirus en maken producten om je er tegen te beschermen.

 

Ook Apple lijdt onder het virus. Analist Ming-Chi Kuo meldde gisteren dat het bedrijf uit Cupertino de komende maanden nog de gevolgen van het coronavirus voelt. Ook verwacht Apple een lagere omzet. Doordat fabrieken gesloten zijn of onbemand blijven, neemt de productie van het bedrijf in China af.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  maconly

  Held Wozniak.

   

 • Profielfoto
  Maikelw

  Bestaat er zo iets als een filter waardoor je woorden kan blokkeren in je browser? Als ik nog meer over dat virus lees krijg ik het spontaan denk. Letterlijk iedere website…

 • Profielfoto
  iDeMi

  Maikelw op 4 maart 2020 06:50
  Bestaat er zo iets als een filter waardoor je woorden kan blokkeren in je browser? Als ik nog meer over dat virus lees krijg ik het spontaan denk. Letterlijk iedere website…

  Zolang je je handen maar wast na het lezen is er niks aan de gewassen hand 🤪

 • Profielfoto
  SvS

  Maikelw op 4 maart 2020 06:50
  Bestaat er zo iets als een filter waardoor je woorden kan blokkeren in je browser? Als ik nog meer over dat virus lees krijg ik het spontaan denk. Letterlijk iedere website…

  +1