Alrik de Jong
Alrik de Jong Nieuws 25 maart 2020
Leestijd: 2 minuten

Steve Jobs sneakers New Balance 992 opnieuw uitgebracht

De iconische look van Steve Jobs: coltrui, spijkerbroek en een paar New Balance 992 sneakers. Dit favoriete paar schoenen van de oprichter van Apple komt opnieuw uit.

Op een dag besloot Steve Jobs geen energie meer te steken in zinloze bezigheden, zoals nadenken over kleding. Dus kocht hij tientallen coltruien en spijkerbroeken en meerdere paren New Balance 992 sneakers. Waar hij ook kwam, hij verscheen in hetzelfde outfit. Ook tijdens de fotoshoot voor de cover van Time.

New Balance 922, de favoriete sneakers van Steve Jobs

Steve Jobs koos zijn sneakers niet zo maar. Hij was een groot bewonderaar van New Balance en dan vooral van het model 922. Vanwege het comfort, maar vooral het design van het Amerikaanse sportmerk maakte hem blij. Het verhaal gaat dat hij zich zelfs bemoeide met de ontwerpen van andere modellen. Zo zou hij volgens de legende verschillende schetsen van schoenen hebben gestuurd naar New Balance-oprichter Jim Davis, waar het model 99X uit zou zijn voortgevloeid.

De nieuwe versie van New Balance 992 (Afbeelding: 43einhalb)

Er wordt door sneakerliefhebbers al tijden gewacht op een heruitgave van van het model New Balance 992. Het razend populaire model 990 dat vorig jaar uitkwam, kwam dicht in de buurt bij de sneakers van Steve Jobs. Maar vanaf 7 april kun je eindelijk exact de iconische schoenen van de Apple-oprichter kopen. De Duitse retailer 43einhalb heeft ze al online staan, zodat je ze voor 219,95 euro vast vooruit kunt bestellen. Naast grijs, de favoriete kleur van Steve Jobs, komen de sneakers ook in het beige, blauw en multicolor uit. Naast de 992 droeg hij overigens nog meer soorten New Balance-sneakers. Daarover lees je hier meer.

(Afbeelding: 43einhalb)
(Afbeelding: 43einhalb)
(Afbeelding: 43einhalb)
(Afbeelding: 43einhalb)

Jobs vs Cook

Qua kleding wint Steve Jobs het van Tim Cook, maar hoe zit dat op andere gebieden? Wie van de twee is de beste Apple CEO? Wij hebben hier geprobeerd om dat te bepalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Steve Jobs sneakers New Balance 992 opnieuw uitgebracht
Sluiten