Steve Jobs sneakers New Balance 992 opnieuw uitgebracht

Door: Alrik de Jong - 7 reacties
(Afbeelding: 43einhalb)

De iconische look van Steve Jobs: coltrui, spijkerbroek en een paar New Balance 992 sneakers. Dit favoriete paar schoenen van de oprichter van Apple komt opnieuw uit.

Op een dag besloot Steve Jobs geen energie meer te steken in zinloze bezigheden, zoals nadenken over kleding. Dus kocht hij tientallen coltruien en spijkerbroeken en meerdere paren New Balance 992 sneakers. Waar hij ook kwam, hij verscheen in hetzelfde outfit. Ook tijdens de fotoshoot voor de cover van Time.

New Balance 922, de favoriete sneakers van Steve Jobs

Steve Jobs koos zijn sneakers niet zo maar. Hij was een groot bewonderaar van New Balance en dan vooral van het model 922. Vanwege het comfort, maar vooral het design van het Amerikaanse sportmerk maakte hem blij. Het verhaal gaat dat hij zich zelfs bemoeide met de ontwerpen van andere modellen. Zo zou hij volgens de legende verschillende schetsen van schoenen hebben gestuurd naar New Balance-oprichter Jim Davis, waar het model 99X uit zou zijn voortgevloeid.

new balance 992, steve jobs, sneakers, apple
De nieuwe versie van New Balance 992 (Afbeelding: 43einhalb)

Er wordt door sneakerliefhebbers al tijden gewacht op een heruitgave van van het model New Balance 992. Het razend populaire model 990 dat vorig jaar uitkwam, kwam dicht in de buurt bij de sneakers van Steve Jobs. Maar vanaf 7 april kun je eindelijk exact de iconische schoenen van de Apple-oprichter kopen. De Duitse retailer 43einhalb heeft ze al online staan, zodat je ze voor 219,95 euro vast vooruit kunt bestellen. Naast grijs, de favoriete kleur van Steve Jobs, komen de sneakers ook in het beige, blauw en multicolor uit. Naast de 992 droeg hij overigens nog meer soorten New Balance-sneakers. Daarover lees je hier meer.

new balance 992, steve jobs, sneakers
(Afbeelding: 43einhalb)
new balance 992, steve jobs, sneakers
(Afbeelding: 43einhalb)
new balance 992, steve jobs, sneakers
(Afbeelding: 43einhalb)
new balance 992, steve jobs, sneakers
(Afbeelding: 43einhalb)

Jobs vs Cook

Qua kleding wint Steve Jobs het van Tim Cook, maar hoe zit dat op andere gebieden? Wie van de twee is de beste Apple CEO? Wij hebben hier geprobeerd om dat te bepalen.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Zweef

  Ik snap de link, en alles voor de clicks, maar echt waar mensen… ?

   

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zet er even reclame bij! Smakeloos dit soort betaalde ongein artikels. Mensen doodnormale spulletjes proberen te verkopen op basis van het feit dat hun emotionele overleden vriend bepaalde type schoenen droeg.

   

  De NB 992 is altijd te koop. Niets opnieuw uitbrengen of speciaal voor Steve Jobs. Deze schoen maakt gewoon onderdeel uit van de Made in USA collectie ?? waar de 900+ serie schoenen in vallen.
  https://nl.newbalance.eu/en/pd/made-in-us-992/ML992V1-29382-M.html

  De cijfers op de schoenen bij NB staan voor stabiliteit. Hoe hoger het getal, hoe meer stabiliteit onder de voeten. De 574 is hun meest reguliere sneaker. Deze sneaker kun je het beste dragen als je een sneaker-persoon bent maar je wil wel iets fatsoenlijks aan je voeten hebben dan enkel Nike, Adidas, … schoenen die voor een zo laag mogelijke prijs geproduceerd worden op basis van trends en volumes. New Balance doet, vergelijkbaar met andere merken bijna niet aan trends mee. Hooguit de kleuren veranderen maar de type schoenen blijven generaties lang hetzelfde.

  Als je veel last hebt van pronatie in je enkels is het verstandig om schoenen te kopen die dit opvangen. Bij New Balance kun je dan terecht in de hogere cijfers. Zoals je kunt zien kosten deze schoenen tussen de 160 – 220,- omdat het kwaliteit is, mocht je dat veel geld vinden + niet als Steve Jobs wannabe willen weggezet worden omdat je relatief veel producten van Apple gebruikt (zoals ik) dan kun je ook bij een hardloopspeciaalzaak de hardloopschoenen kiezen om gewoon op rond te lopen. Deze schoenen kosten vaak maximaal 140,- ( 85,- in de uitverkoop ) en dan heb je ongeveer dezelfde techniek onder je voeten en kun je ook in breedtematen kiezen, alleen iets minder fashionable.

   

  Kortom een reguliere goede kwaliteitsschoen, en Steve Jobs was toevallig de bekendste persoon op aarde die dit 992 type kocht. De reden waarom hij waarschijnlijk voor de 992 koos en niet voor de 990, is waarschijnlijk de formaat van de N op de zijkant. Beide schoenen zijn niet zo heel verschillend van elkaar.

 • Profielfoto
  Chuck

  Je mag gewoon zelf na blijven denken.

 • Profielfoto
  McJohn

  “Think Different” werd/wordt nog door véél Apple worshippers fout geïnterpreteerd inderdaad.:)

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Zit er echt iemand op kantoor die dit verzint, of krijg je zo’n reclamecampagne kant en klaar geleverd?

 • Profielfoto
  demandiebakt

  Je kan dus mooie spullen bedenken terwijl je op wanstaltige sneakers loopt:P

 • Profielfoto
  TD540

  Niks smakeloos! Ik wil deze!! ?