Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 23 maart 2020

Spotify stopt binnenkort met functioneren vanuit DJ-apps

Op moment van schrijven zijn er (als het goed is) geen feestjes in het land. Wanneer dat echter weer wel zo is, zullen veel DJ’s een vertrouwde bron van muziek missen. Spotify, dat voorheen een groot deel van de DJ-apps ondersteunde, heeft besloten om de toegang tot zijn catalogus voor externe DJ-apps uit te schakelen.

De streamingdienst stopt vanaf 1 juli met functioneren in deze apps. Verschillende makers van DJ-apps, zoals Algoriddim, vermelden Spotify niet langer op hun website. DJ’s die playlists hebben opgebouwd, kunnen verschillende tools gebruiken om deze te migreren.

Van Spotify naar Tidal of Soundcloud

Wie een streamingdienst wil blijven gebruiken in zijn DJ-app, kan overstappen naar Tidal of SoundCloud. Algoriddim, dat de populaire djay-apps voor iOS en macOS maakt, biedt gebruikers tools om hun Spotify-bibliotheek te migreren. Er zijn ook externe tools zoals TuneMyMusic en Soundiiz die overstappen mogelijk maken. Ook video-mixen blijft met deze diensten mogelijk.

djay pro voor mac 001
Klik/tap voor groter.

Het mocht eigenlijk al niet

Hoewel Spotify handig was voor bijvoorbeeld verzoekjes, mocht de streamingdienst eigenlijk nooit in het openbaar gebruikt worden. Het is dan ook bijzonder dat de integratie in DJ-apps zo lang is toegestaan. In de algemene voorwaarden van de streamingdienst staat in artikel 9, lid 1 expliciet dat muziek van Spotify niet gebruikt mag worden voor publieke optredens.

Het volgende is om geen enkele reden toegestaan:

het kopiëren, verspreiden, reproduceren, ‘rippen’, opnemen, overdragen, uitvoeren voor of tonen aan publiek, uitzenden of beschikbaar maken aan het publiek van enig deel van de service of de inhoud, of elk ander gebruik van de Spotify-service of de inhoud dat niet uitdrukkelijk is toegestaan op grond van de overeenkomsten of de toepasselijke wetgeving, of dat anderszins inbreuk maakt op de intellectuele-eigendomsrechten (zoals copyright) in de service of de inhoud of een deel ervan;

Reageer op artikel:
Spotify stopt binnenkort met functioneren vanuit DJ-apps
Sluiten