Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 6 maart 2020

Sonos trekt stilletjes de stekker uit controversiële Recycle Mode

Sonos heeft de stekker getrokken uit de veelbesproken Recycle Mode. Amerikaanse website The Verge merkt dat op. De modus lijkt stilletjes uit de app van Sonos te zijn verwijderd.

De Recycle Mode was onderdeel van het Trade-Up-programma van Sonos. Wanneer klanten hun oude speakers in de veelbesproken stand zette, kregen ze recht op 30% korting op nieuwe producten van het merk. Iets dat eind vorig jaar voor aardig wat ophef wist te zorgen.

De veelbesproken Recycle Mode van Sonos

Sonos introduceerde vorig jaar de Recycle Mode en dat leverde dus aardig wat ophef op. Deze stand zorgde er dus voor dat het desbetreffende product op non-actief werd gezet. Dus als jij een oude Sonos-speaker had die het niet meer deed, kon je deze deactiveren en voor 30% een nieuwe speaker halen. Een proces dat overigens niet meer terug te draaien was. Wanneer je speaker eenmaal in Recycle Mode stond, bleef hij daar ook in. Tot dusver klinkt het nog niet echt als een heel groot probleem, buiten het feit dat je misschien geen fan bent van de werkwijze van Sonos in deze.

Het werd pas echt een probleem toen het bedrijf een ingrijpende beslissing nam. Sonos maakte op 21 januari bekend dat het de ondersteuning van de eerste generatie producten zou stoppen. Het ging om de volgende producten:

  • Zone Players (2006)
  • Connect (2006)
  • Connect: Amp (2006)
  • Play 5 (eerste generatie 2009)
  • Bridge (2007)
  • CR200 (2009)

Veel klanten vonden dat ze door het stoppen van de ondersteuning, en de Recycle Mode, onder druk gezet werden om te upgraden.

Sonos Move IFA
De Move

De klant heeft volledige controle

Met de wijziging in de app maakt Sonos nu dus een einde aan die veelbesproken Recycle Mode. Het zorgt ervoor dat de klanten weer de volledige controle krijgen. Wanneer je beslist om je set-up te upgraden, is het vervolgens aan jou wat je met het oude product doet. Geef je hem weg, blijf je hem gebruiken of stuur je hem op naar Sonos (voor recyclen): je moet het nu lekker allemaal zelf weten.

In de komende weken zal het bedrijf zijn website voorzien van een heldere uitleg over de nieuwe werkwijze van het Trade-Up-programma.

Reageer op artikel:
Sonos trekt stilletjes de stekker uit controversiële Recycle Mode
Sluiten