Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 18 maart 2020
Leestijd: 2 minuten

Sonos S2: speakerfabrikant presenteert nieuw OS en nieuwe app

Sonos heeft laten weten dat er in juni een nieuw besturingssysteem en nieuwe app zal verschijnen, genaamd Sonos S2. Volgens de speakerfabrikant moet dit de ‘drijvende kracht’ worden achter de nieuwe generatie Sonos-producten. Oudere apparaten werken niet met het nieuwe systeem.

Alle Sonos-producten die na mei 2020 geïntroduceerd worden, draaien alleen nog op de S2-software en app om nieuwe ervaringen mogelijk te maken, laat het bedrijf weten in een persbericht. Met Sonos S2 heb je toegang tot meer personalisatie en audiobestanden met een hogere resolutie, voor bijvoorbeeld muziek luisteren en films kijken.

Daarnaast wordt er hoog ingezet op nieuwe functies en verbeterd gebruiksgemak, waardoor je sneller vindt wat je zoekt. De eerste nieuwe functie die in juni geïntroduceerd wordt, is ‘room groups’. Hiermee is je systeem in staat om vaak gegroepeerde speakers te onthouden en aan te merken als een zone. Denk dan bijvoorbeeld aan ‘benedenverdieping’.

Sonos S2 verschijnt in juni

Als je producten compatibel zijn, kun je de Sonos S2-app vanaf juni downloaden en gebruiken. En om het allemaal duidelijk te houden krijgt de S2-app, het platform voor de toekomst, de naam ‘Sonos’.

In januari werd bekend dat de oudste Sonos-producten onvoldoende geheugen of processorkracht hebben voor Sonos S2. Het gaat om de originele Zone Players, de Connect en Connect: Amp (verkocht tussen 2006 en 2015), Play:5 (Gen 1), CR200 en Bridge. Deze producten blijven werken op de huidige Sonos-app. In de app-stores herken je deze als Sonos S1 Controller.

Sonos Move op het strand
Klik/tap voor groter

S1 of S2?

Als je systeem alleen uit S1-compatibele producten bestaat, hoef je straks niets te doen. De producten blijven werken via de huidige applicatie. Je blijft bugfixes en beveiligingspatches ontvangen, zoals Sonos eerder bekendmaakte. Daarnaast is het zo dat je muziek- en spraakdiensten zo lang mogelijk blijven werken. Het is echter niet mogelijk om toekomstige Sonos-apparaten aan je S1-systeem toe te voegen.

Bestaat je systeem alleen uit S2-compatibele apparaten? Prima, dan hoef je in juni alleen de nieuwe S2-app te downloaden. Je systeem wordt automatisch bijgewerkt naar het nieuwe Sonos-besturingssysteem en je bent klaar voor toekomstige functies en producten.

Maar wat nou als je apparaten voor Sonos S1 als Sonos S2 hebt? Dan zijn er drie opties beschikbaar:

  1. Ruil de S1- producten in voor S2-producten. Kies je voor deze optie, dan biedt het bedrijf nog steeds 30% korting aan als onderdeel van het Trade Up-programma.  
  2. Blijf het huidige systeem gebruiken op de S1-app.   
  3. Deel het Sonos-systeem in tweeën. Helaas zal het niet mogelijk meer zijn om een S1-systeem met een S2-systeem te groeperen.   

Mocht je straks dus zowel S1- als S2-producten hebben, dan wordt het je niet gemakkelijk gemaakt. Als je alles binnen hetzelfde systeem wil blijven gebruiken, dan ben je dus genoodzaakt oude speakers in huis te vervangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sonos S2: speakerfabrikant presenteert nieuw OS en nieuwe app
Sluiten