Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 19 maart 2020

Slack onthult nieuw design: simpeler en meer personalisatie

Slack heeft woensdagavond een nieuw design onthuld voor zijn desktopapps. De interface is simpeler en heeft meer ruimte voor personalisatie. De grootste veranderingen tref je aan in de sidebar: het menu dat je links gebruikt voor de verschillende kanalen, chats en applicaties. Het nieuwe design is nu beschikbaar.

De grootste verandering in dat menu heeft betrekking op overzicht. Je kunt nu namelijk alles groeperen zoals je dat zelf wil. Bovendien kun je die groepen in- en uitklappen. Ben je bijvoorbeeld onderdeel van een groot project, dan kun je nu alle benodigde kanalen, apps en chats onder de naam van de project zetten, zodat je alles in één keer bij de hand hebt. En dat gaat ook heel gemakkelijk, aangezien je de onderdelen er zo naartoe sleept. Helaas is het zo dat deze functie alleen beschikbaar is voor betalende gebruikers van de zakelijke dienst.

De nieuwe sidebar van Slack (Afbeelding: Slack)

Nieuw design voor Slack

Daarnaast is er een grote nieuwe knop voor het opstellen. Dit is de nieuwe, universele manier waarop je snel ergens een berichtje kwijt kunt. Je kunt dus snel een privébericht tikken of een bericht voor in één van de kanalen. Slack zal vervolgens de hiervoor gestuurde berichten laten zien op het moment dat het bericht verstuurd is.

Verder moet het nu gemakkelijker zijn om met mensen in contact te komen en om je vermeldingen en reacties in de gaten te houden. In de vernieuwde sidebar staan namelijk ook de opties People en Mentions & reactions. Wanneer je op één van die twee menuonderdelen klikt, dan krijg je dus overzichtelijk te zien waar je naar zoekt. Daarnaast kun je later ook de breedte en de kleur van de sidebar aanpassen. Er komen later dit jaar nog eens elf nieuwe thema’s aan.

Nieuw Slack-menu (Afbeelding: Slack)

Met de vernieuwde navigatiebalk bovenin wissel je snel tussen het zoekveld en de kanalen. Ook wissel je sneller tussen je privéberichten en de kanalen. Er is zelfs ondersteuning voor snelkoppelingen via het toetsenbord of muisknoppen, zoals je die ook ziet in populaire webbrowsers.

Op andere plekken heeft het team van Slack de interface flink opgeschoond, waardoor het geheel wat fijner moet ogen ook. Het gaat dan om de pagina’s waarop de details te lezen zijn, maar ook om menu’s en je voorkeuren. De huidige veranderingen gelden vooral voor de desktopapps, maar de mobiele apps zijn niet vergeten. In de komende weken wordt daar meer over bekendgemaakt. De smartphoneapps krijgen onderin een navigatiebalk met daarin knoppen voor home, privéberichten en vermeldingen.

Reageer op artikel:
Slack onthult nieuw design: simpeler en meer personalisatie
Sluiten