Nieuwe Sennheiser-oordoppen combineren noise cancellation met goed geluid

Door: Wesley Akkerman - 1 reactie
Sennheiser oordoppen
(Afbeelding: Sennheiser)

De Sennheiser Momentum True Wireless 2 draadloze oordoppen zijn aangekondigd, anderhalf jaar nadat de eerste versie op de markt verscheen. De oordoppen hebben twee grote verbeteringen gekregen: noise cancellation en een veel betere accuduur.

Er zijn natuurlijk ook kleinere veranderingen doorgevoerd. Zo zijn de nieuwe Sennheiser-oordoppen 2 millimeter kleiner dan hun voorgangers. De verbeteringen op het gebied van de accu zijn echter heel belangrijk. De oordoppen gaan nu tot zeven uur mee op een volle batterij; dat is vier uur meer dan voorheen. En wanneer je ze tussentijds oplaadt in het meegeleverde opbergdoosje, dan kun je tot 28 uur luisteren zonder dat doosje te hoeven opladen. Dat getal stond voorheen op twaalf uur.

Nieuwe oordoppen van Sennheiser

Daarnaast claimt Sennheiser dat het probleem met de accu, waar de vorige generatie mee kampte, opgelost is. De accu’s in de eerste Momentum True Wireless liepen soms veel te snel leeg. De fabrikant laat weten dit probleem opgelost te hebben door de implementatie van een andere bluetoothchip. Die chip gaat het zomaar laten leeglopen van een batterij tegen.

Sennheiser Momentum True Wireless 2
Sennheiser Momentum True Wireless 2 (Afbeelding: Sennheiser)

De Sennheiser Momentum True Wireless 2 biedt ondersteuning aan voor de bluetooth 5.1, AAC- en AptX-standaarden. Daarnaast is er een waterdichtheid met een ipx4-rating en is er een modus die audio doorlaat (naast de noise cancellation). Je kunt ook één oordop gebruiken als je dat wil, maar die functionaliteit is alleen weggelegd voor de rechter oordop. De prijs van de tweede generatie Momentum True Wireless is 299,99 euro, net zoals zijn voorganger. De release vindt in april plaats.

De eerste generatie Sennheiser Momentum True Wireless werden goed ontvangen door zowel pers als publiek. Op dat moment waren het misschien we de best klinkende draadloze oordoppen. Echter, er waren ook problemen. Zo was de bediening niet intuïtief en viel de verbinding nog wel eens weg. Ook waren er dus problemen met de batterijen. Laten we hopen dat de fabrikant alle problemen aangepakt heeft. En anders heb je natuurlijk alsnog de optie om voor de AirPods Pro te gaan.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Ce

    De bediening van mijn TW set (v.1) was eigenlijk best goed. Weinig problemen mee gehad. Ook verbindingsproblemen komen bij mijn setje bijna niet voor, niet meer of minder dan mijn huidige AP Pro. Ik hoop dat ze bij Sennheiser wel wat hebben gedaan aan het belachelijk slechte batterijmanagement. Ongeacht of je van de dopjes gebruik maakte….na 3-4 dagen waren de batterijen van zowel de dopjes als de case leeg (setje is nog geen jaar oud). Het in de software “uitzetten” van de dopjes hielp maar een heel klein beetje. Voor mij DE reden om over te stappen naar Apple. Geluidstechnisch was en is de TW set (in mijn oren althans) onovertroffen en een tikkie beter dan de AP Pro.