Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 25 maart 2020

Providers verstoppen “blijf thuis” boodschappen in smartphones

Sommige providers, zoals Vodafone en Orange, spelen in het buitenland goed in op de huidige situatie. Bijna overal ter wereld geldt hetzelfde advies: blijf binnen! Omdat verschillende mensen nog heel veel moeite hebben met dat bericht, helpen providers een handje. Ze verstoppen de boodschap in smartphones.

Op de plekken waar normaal gesproken de naam van de provider staat, in de linkerbovenhoek van je iPhone bijvoorbeeld, staat nu een mededeling. Een mededeling die, in verschillende talen, duidelijk maakt dat je binnen moet blijven. En heel eerlijk gezegd vinden we dit wel een hele slimme actie.

Providers verstoppen mededeling in smartphones

Matt Navarra, social media consultant, begon kort geleden met het plaatsen en retweeten van de berichten. Verschillende mensen doen, naar aanleiding van zijn bericht, melding van een zelfde soort bericht. Als we de lijn met tweets mogen geloven zijn het tot nu toe alleen nog providers in het buitenland.

Toen Matt zijn tweets deelde leken de berichten alleen nog in Duitsland gegeven te worden op smartphones. Maar aan de reacties op zijn bericht te zien, en de screenshots die ermee gepaard gaan, is de actie wereldwijd te vinden. Zo zien we de berichten uit Roemenië (“Stamacasa”), Turkije (“EvdeKal”), Indonesië (“DiRumahAja”) en Peru (“YoMeQuedoEnCasa”) komen.

Ook mensen uit België, Frankrijk, India en Nigeria lijken melden te doen van de opvallende actie. Het bericht wordt zowel in het Engels als in de lokale taal getoond.

Gezamenlijke actie

Het bericht lijkt in sommige markten alleen op te duiken wanneer de Wi-Fi uitgeschakeld is. Zo is dat volgens Nevarra ook het geval in Duitsland. Hier in Nederland is dat (getest met Tele 2) nog niet het geval, maar daar zien we ook het gehele bericht nog niet verschijnen.

Op dit moment is het nog niet bekend of het gaat om een gezamenlijke actie van providers wereldwijd, of dat slechts een provider ermee begonnen is en de rest het voorbeeld is gaan volgen. Of het bericht ook daadwerkelijk effect zal hebben valt overigens ook nog maar te zien. Maar het is wel een hele slimme manier om het kleine stukje tekstveld te gebruiken.

In Nederland zijn we het bericht nog niet tegen gekomen. Zie jij hem wel? Laat het ons dan weten via de reacties!

Reageer op artikel:
Providers verstoppen “blijf thuis” boodschappen in smartphones
Sluiten