Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 2 maart 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Productie iPhone lijdt komende maanden nog onder gevolgen coronavirus’

Apple voelt de komende maanden nog de gevolgen van het coronavirus, zo meldt analist Ming-Chi Kuo. Via MacRumors maakt hij duidelijk dat de iPhone-productie, wegens nieuwe ontwikkelingen, niet volgens planning zal verlopen.

Tim Cook liet afgelopen vrijdag weten dat Apple, naar verwachting, de gevolgen van het coronavirus niet nog heel lang zou blijven voelen. Maar door problemen binnen LG Innotek en Genius Electronic Optical lijkt dit in het weekend alweer veranderd te zijn.

‘Apple voelt gevolgen coronavirus langer’

Apple hoopt, logischerwijs, dat de productie van de iPhone-modellen snel weer volgens plan verloopt. Maar er zijn een aantal ontwikkelingen geweest dit weekend, waardoor het bedrijf uit Cupertino weer voor een aantal uitdagingen is komen te staan. Zo meldde Reuters afgelopen zaterdag dat LG Innotek een van zijn fabrieken heeft moeten sluiten. Een medewerker werd positief getest op het coronavirus. LG Innotek is de leverancier die de cameramodule voor de iPhone-modellen levert. De verwachting is dat de fabriek minimaal tot en met vandaag gesloten blijft. Wanneer deze weer opengaat is op dit moment nog niet bekend.

Daarbij liet Apple-analist Ming-Chi Kuo ook weten dat Genius Electronic Optical problemen ervaart. Het bedrijf, dat de cameralenzen van de iPhone levert, ziet de afgelopen paar maanden flink wat rode cijfers. Het aantal verschepingen zijn sterk aan het dalen en de benodigdheden slinken. Ming-Chi Kuo ziet dat er steeds minder voorraad overblijft en dat dit probleem niet zomaar opgelost is. Sterker nog: het kan er voor zorgen dat Apple pas in mei weer terug kan keren naar de normale iPhone-productie.

iPhone 11 opvolger iPhone 12
Klik/tap voor groter

Vertraging voor iPhone 12 en iPhone 9?

Niet alleen volgens Ming-Chi Kuo, maar ook volgens Dan Ives, is er reden tot hoofdpijn voor Apple. In het beste geval kan Apple de productie weer volledig oppakken in april dit jaar. Dat zou betekenen dat het bedrijf uit Cupertino precies op tijd is voor de lancering van de iPhone 12-modellen. Maar er zouden wel degelijk problemen zijn voor de iPhone 9, die op dit moment eind maart verwacht wordt. De smartphone zou verplaatst kunnen worden naar april.

In het slechtste geval zien we de iPhone 9 pas verschijnen in juni, wat ook een vertraging van de iPhone 12 line-up betekent. Apple zal in de geval de volledig serie pas drie maanden later kunnen lanceren. En dat laatste ligt dus wel in lijn wat Ming-Chi Kuo nu voorspelt: dat de productie van de iPhone pas in het tweede kwartaal van dit jaar weer normaal verloopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Productie iPhone lijdt komende maanden nog onder gevolgen coronavirus’
Sluiten