Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Nieuws 26 maart 2020

Patent onthult dat Apple bezig is met Face ID voor MacBook en iMac

Je MacBook of iMac ontgrendelen zonder wachtwoord, maar met je gezicht. De kans dat dit ooit gaat gebeuren lijkt zeker aanwezig. Uit een nieuw patent blijkt dat Apple erover nadenkt om Face ID ook voor andere apparaten te gaan gebruiken.

Het patent verscheen zeer recentelijk op de website van het US Patent & Trademark Office en heeft als titel: Light recognition module for determining a user of a computing device. Volgens het patent bestaat deze techniek uit twee onderdelen. De één is een sensor die een lichtpatroon kan uitzenden en de ander is een sensor die teruggekaatst licht kan opvangen. Dit is ook hoe Face ID werkt.

Face ID op je MacBook of iPad

Verder in het patent wordt er ook gesproken over de light dot projector. Deze techniek zagen we ook al voorbij komen bij iPhone modellen die gebruik maken van Face ID. Alles lijkt er dus op te wijzen dat het om dezelfde techniek gaat. Het enige verschil in dit patent is dat er niet wordt gesproken over de iPhone of iPad, maar over een laptop computer of portable computing device.

De bijgevoegde afbeeldingen bevestigen dat het om de MacBook gaat, maar onthullen ook een ander apparaat. We zien namelijk ook een schets van een apparaat dat sterk lijkt op een iMac. Op deze afbeeldingen is ook duidelijk te zien dat zowel de MacBook, als de iMac een notch heeft.

Opvolger van Touch ID

Dat Apple bezig is met Face ID voor de MacBook en iMac komt niet als een verrassing. Dit is namelijk niet de eerste keer dat een biometrische ontgrendelingsmethode van de iPhone/iPad zijn weg naar andere apparaten weet te vinden. Dit gebeurde eerder ook al met Touch ID. het ontgrendelen met je vingerafdruk was voor het eerst mogelijk met de iPhone 5S en maakte vervolgen in 2016 zijn debuut op de MacBook Pro.

Opmerkelijk genoeg lijkt de iPhone 12 juist weer terug te keren naar Touch ID. Volgens geruchten gaat de nieuwe smartphone van Apple namelijk een vingerafdrukscanner onder het scherm krijgen. Meer daarover lees je hier.

Reageer op artikel:
Patent onthult dat Apple bezig is met Face ID voor MacBook en iMac
Sluiten