Voor oudere iPhone en iPad: Apple brengt iOS 12.4.6 uit

Door: Raymon Mens - 7 reacties
iPhone iOS 12.4.6 16x9
(Abeelding: Mockdrop)

Apple heeft naast iOS 13.4 en iPadOS 13.4 nog een update uitgebracht. Het bedrijf uit Cupertino komt met iOS 12.4.6 voor iedereen met een ouder toestel dat geen iOS 13 kan draaien. De update is er ook voor oudere iPad-modellen, maar niet voor iOS-apparaten die wel iOS 13 ondersteunen.

Er zitten -zoals verwacht- geen nieuwe functies in iOS 12.4.6. Apple lost alleen kleine bugs op en dicht gevonden beveiligingslekken. Dit zorgt ervoor dat ook oudere apparaten veilig en efficiënt blijven functioneren.

iOS 12.4.6 voor iPhone 5s, iPhone 6 en oudere iPad

De update zorgt voor een trendbreuk met voorgaande jaren. Voorheen bracht Apple zodra een grote, nieuwe iOS-versie beschikbaar was, geen kleine updates voor oudere versies van het besturingssysteem voor de iPhone en iPad meer uit. Tegenwoordig gebeurt dat wel structureel. Eerder zagen we namelijk ook al iOS 12.4.3, iOS 12.4.4 en iOS 12.4.5.

iOS 12.4.6 kan nu geïnstalleerd worden op iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3, en iPod touch van de 6e generatie.Op moment van schrijven is nog niet bekend welke bugs en beveiligingsproblemen precies zijn opgelost. Het bedrijf uit Cupertino meldt dit nog niet op zijn website.

iOS 12.4.6 001
Klik/tap voor groter. (Screenshot: OMT/Raymon Mens)

Ook watchOS 5.3.6 beschikbaar

Apple biedt nu ook watchOS 5.3.6 aan. Deze update is er voor iedereen die zijn Apple Watch gekoppeld heeft aan een iPhone die geen iOS 13 draait.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Karst

  Ook HomePod update

 • Profielfoto
  Frans

  De update is er ook voor oudere iPad-modellen, maar niet voor iOS-apparaten die wel iOS 13 kunnen draaien.

  😢

 • Profielfoto
  fuen

  Ongelofelijk eigenlijk, dat een iPhone van 7 jaar oud nu nog een update krijgt. Nieuwe features zijn nice to have, maar beveiligingsupdates zijn essentieel om een device met vertrouwen te kunnen blijven gebruiken. Super!

 • Profielfoto
  SvS

  Vind ik ook, fuen! 👏🏼

 • Profielfoto
  pruus

  Niets dan lof. Dit zou iedere leverancier als voorbeeld aanhouden en doen.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Inderdaad. Dit wordt hogelijk gewaardeerd.

 • Profielfoto
  ejmp69

  Is het dan ook mogelijk om na deze update de bestanden draadloos over te zetten naar een nieuwe iPad? Want dat kon niet met de oude software