David van Benthem
David van Benthem App Store 3 maart 2020
Leestijd: 2 minuten

Mario Kart Tour: eindelijk een datum voor multiplayer

Nintendo heeft vandaag aangekondigd dat Mario Kart Tour een multiplayer modus gaat krijgen. Mario Kart Tour is de Mario Kart versie voor Android en iOS en is sinds september vorig jaar uit. De multiplayer modus wordt gratis beschikbaar voor iedereen.

Je kunt samen met zeven andere vrienden lokaal samen gaan spelen of online spelen tegen vreemden. De multiplayer modus komt om maandag 5 uur ‘s ochtends Nederlandse tijd uit.

Swipen voor snelheid

Mario Kart Tour werkt anders dan andere Mario Kart spellen. Zo speel je Tour volledig afhankelijk van je touchscreen. Vaart maken doe je door te swipen en items vuur je af door te tikken op je scherm. Een controller heb je dus niet nodig, waardoor je het spel altijd met gemak onderweg kan spelen.

Het spel is gratis te installeren. Uiteraard heeft Nintendo er ook een ‘Freemium’ concept ingebouwd, waar niet alle fans blij mee zijn. Zo kan je door echt geld te betalen bepaalde karakters of voertuigen verkrijgen. Ook kan je voor 5,49 euro per maand bepaalde in-game items ontgrendelen en krijg je toegang tot de snelste 200cc racemodus. Het abonnement gaf je ook toegang tot de beta-versie voor de multiplayer modus die al in december vorig jaar beschikbaar was geworden. Voor degenen die geen geld ervoor over hadden om de beta te spelen, had Nintendo eind januari ook een beta aan iedereen toegankelijk gemaakt.

Mario Kart Tour is een echt succesnummer

Mario Kart Tour is een groot succes voor Nintendo. De app werd afgelopen jaar het meest gedownload op iPhone-toestellen. Daarmee versloeg het andere populaire spellen als Fortnite en Call of Duty: Mobile.

Mario Kart komt al sinds 1992 uit. Het eerste spel werd uitgebracht op de Super Nintendo Entertainment System (SNES). Voor het spel zijn speciale karakters bedacht zoals Toadette, Baby Daisy en Pink Gold Peach. Mario Kart is inmiddels al het tiende spel dat het Japanse bedrijf in de serie heeft uitgebracht voor spelcomputers en mobiele telefoons.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Mario Kart Tour: eindelijk een datum voor multiplayer
Sluiten