Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 maart 2020

MacBook Air 2020 onthuld: nieuw toetsenbord, meer opslag en goedkoper

Apple heeft zojuist een nieuwe MacBook Air (2020) onthuld. De dunste laptop in de collectie van Apple krijgt na jaren weer in hoog tempo updates. De vorige vernieuwing (al was het een kleine) kwam in juni van 2019 uit en nu, nog geen jaar later, volgt een meer grondige vernieuwing.

De meest in het oog springende vernieuwing is uiteraard het nieuwe toetsenbord. Apple heeft afscheid genomen van het door problemen geplaagde vlindertoetsenbord en de MacBook Air 2020 voorzien van een nieuw toetsenbord. Dat is het Magic Keyboard dat eerder al in de 16-inch MacBook Pro verscheen. Maar er is meer, waaronder meer opslag.

MacBook Air 2020 met standaard meer opslag

De nieuwe MacBook Air biedt naast een nieuw toetsenbord ook meer opslagcapaciteit voor minder geld. Kreeg het vorige model nog standaard 128 GB SSD-opslag, nu is dat verhoogd naar standaard 256 GB. Ook de vanaf-prijs voor het 256 GB model is naar beneden bijgesteld. In de VS biedt Apple de MacBook Air 2020 weer aan vanaf de traditionele prijs van 999 dollar. In Nederland kost het instapmodel nu € 1.199,-

Door lokale koersverschillen en toegevoegde belastingen merken we in Nederland overigens iets minder van die verlaagde prijs. Voorheen kocht je een 13-inch MacBook Air met 128 GB opslag voor € 1.249,- maar nu is het instapmodel voorzien van 256 GB opslag en noteren we € 1.199,- als vanaf-prijs. Het 128 GB-model is niet meer verkrijgbaar en het 256 GB-model is nu de instapper. Je krijgt dus standaard meer opslag voor je geld.

Krachtigere processor en GPU

Voor het eerst heeft de MacBook Air ook quad-core processors, wat de prestaties zou moeten verdubbelen. Intel Core-processors van de tiende generatie, zoals de 1,2 GHz Core i7 die kan pieken op 3,8 GHz, bevatten een Iris Plus GPU. Dat belooft een verbetering van 80 procent in grafische prestaties. Als bonus kan de MacBook Air nu 6K-schermen aansturen.

Er is nog een andere vooruitgang die we eerder in de 16-inch MacBook Pro zagen. De MacBook Air 2020 heeft nu ook drie microfoons, dat zorgt voor een aanzienlijke vermindering van achtergrondgeluiden. Apple noemt het zelf ‘studiokwaliteit’ microfoons. Maar we moeten zeggen dat we vooral blij zijn met het nieuwe “Magic Keyboard”, dat terugkeert naar het schaarmechanisme en pijltjestoetsen in de vorm van een omgekeerde T heeft.

Apple MacBook Air 2020
Klik/tap voor groter.

Prijs en verkrijgbaarheid

De MacBook Air 2020 is per direct verkrijgbaar en heeft een vanaf-prijs van € 1.199,- Daarvoor krijg je een 1,1‑GHz quad‑core Intel Core i3-processor van de 10e generatie en 256GB opslag. Alle configuraties bevatten een Intel Iris Plus grafische chip, een Magic Keyboard en een Touch ID-sensor en twee Thunderbolt 3-poorten.

  • € 1.199: 1,1 GHz dual-core Intel Core i3 (3,2 GHz Turbo Boost), 8 GB LPDDR4X-geheugen op 3.733 MHz, 256 GB SSD.
  • € 1.499: 1,1 GHz quad-core Intel Core i5 (3,5 GHz Turbo Boost), 8 GB LPDDR4X-geheugen op 3.733 MHz, 512 GB SSD.

Extra upgrades:

  • 1,2 GHz quad-core Intel Core i7-processor (3,8 GHz Turbo Boost);
  • tot 16 GB LPDDR4X-geheugen op 3733 MHz;
  • tot 2 TB SSD.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MacBook Air 2020 onthuld: nieuw toetsenbord, meer opslag en goedkoper
Sluiten