Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 13 maart 2020

Alternatief voor AirPower: Logitech Powered 3-in-1 is een draadloze oplaadmat

Aangezien Apple niet zijn eigen draadloze oplaadmat AirPower uitbrengt, betekent dat dat er ruimte is voor de concurrentie. En Logitech maakt daar nu dankbaar gebruik van door zijn eigen alternatief te presenteren: de Logitech Powered 3-in-1. Voor je iPhone, Apple Watch en AirPods.

De Logitech Powered 3-in-1 heeft, net als andere alternatieven voor AirPower, twee draadloze oplaadzones. Eentje is bedoeld voor je iPhone (die dan rechtop kan staan), terwijl de andere voor je AirPods bedoeld is. Ook is er een ingebouwde Apple Watch-oplader, waardoor je alle drie je Apple-apparaten in één kunt opladen. In tegenstelling tot veel andere opladers hoef je nu niet nog een extra USB-kabel te gebruiken voor de smartwatch.

Alternatief voor AirPower met Qi-standaard

Omdat het alternatief voor AirPower de draadloze Qi-standaard ondersteunt, kun je bijvoorbeeld ook andere smartphones en draadloze oordoppen opladen. Aangezien Apple een eigen oplaadtechnologie gebruikt voor de Apple Watch, kun je de houder niet gebruiken om een andere smartwatch op te laden.

Logitech Powered-producten (Afbeelding: Logitech)

Logitech maakt ook meteen van de gelegenheid gebruik om andere draadloze opladers aan te kondigen, voor mensen die niet op zoek zijn naar een 3-in-1-functionaliteit. Zo is er ook de Powered Wireless Charging (59,99 dollar), waarmee je je telefoon rechtop kunt opladen. Daarnaast is er de Powered Wireless Charging Pad (39,99 dollar), wat in feite een simpele oplaadmat is.

Alle AirPod-alternatieven bieden in principe de standaardoplaadsnelheden aan. Voor Apple geldt dat je tenminste 7,5 watt nodig hebt, terwijl Samsung-apparaten het moeten doen met 9 watt. Dat betekent wel dat nieuwe apparaten, zoals de Galaxy Note 10 en Galaxy S20, het zonder de snellere 15 watt-snelheid moeten doen.

Verder is het zo dat de opladers allemaal gebruikmaken van een eigen Logitech-aansluiting, dus niet van USB-c of Micro-USB. Het AirPower-alternatief kost in de Verenigde Staten 129,99 dollar. Het is nog niet bekend of de producten ook naar Nederland komen.

Reageer op artikel:
Alternatief voor AirPower: Logitech Powered 3-in-1 is een draadloze oplaadmat
Sluiten