David van Benthem
David van Benthem Nieuws 2 maart 2020

iPhone 11 Pro: Leidend voor Lady Gaga op de filmset

Er wordt tegenwoordig van alles uit de kast getrokken om een videoclip er gelikt en spectaculair uit te laten zien. Daarvoor komt vaak ook duur camerawerk bij kijken. Lady Gaga doet dat anders: haar laatste single heeft ze met één iPhone-model laten filmen.

Daarvoor heeft ze namelijk de iPhone 11 Pro gebruikt: de hele videoclip lang. ‘Stupid Love’ wordt veel besproken. Het nummer staat op nummer 1 in de Nederlandse trending pagina van Youtube en op nummer 2 wereldwijd.

Aan promotie geen gebrek

Voordat het nummer werd uitgebracht heeft Lady Gaga meerdere teasers ervan uitgebracht. Ook heeft Apple op zijn eigen Youtubekanaal een video geüpload waarin het bevestigt dat de iPhone 11 Pro zo’n grote rol heeft gespeeld.

 

‘Stupid Love’ heeft hiermee geen primeur. Ook ‘Lose You to Love Me’ van Selena Gomez werd geschoten met een iPhone 11 Pro. Binnen vier maanden wist Gomez met de videoclip bijna 250 miljoen views te behalen.

https://www.youtube.com/watch?v=oXaB6gULBf8&feature=emb_title

Terug van weggeweest

Gaga’s nieuwste single, die nu uit is op Apple Music, is het eerste nummer dat ze heeft uitgebracht sinds ‘A Star is Born’. Dat nummer kwam alweer in 2018 uit.

De Amerikaanse zangeres van Italiaanse afkomst heeft al eerder met het bedrijf uit Cupertino samengewerkt. Vorig jaar mei luidde ze namelijk met een optreden de opening in van Apple’s nieuwe campus in het Apple Park.

Helaas laten Apple en Gaga geen echte ‘behind the scenes’ zien. Daardoor moet de kijker raden hoe het moet zijn geweest om een heuse videoclip met zo’n klein apparaatje te filmen.

De iPhone 11 Pro is een echte topcamera

De iPhone 11 Pro heeft een driedubbele lens en het camerasysteem is dan ook de aandachtstrekker van de telefoon. Het toestel kwam in de herfst van afgelopen jaar uit.

Inmiddels zijn er al onofficiële renders verschenen van de opvolger van het vlaggenschip van Apple. De telefoon zou onder andere 5G-ondersteuning gaan krijgen.

Reageer op artikel:
iPhone 11 Pro: Leidend voor Lady Gaga op de filmset
Sluiten