Klanten XS4ALL naar KPN: wanneer het uiterlijk geregeld moet zijn

Door: Wesley Akkerman - 12 reacties
XS4ALL
Afbeelding: XS4ALL

KPN heeft laten weten dat de klantmigratie van XS4ALL uiterlijk 1 januari 2022 afgerond moet zijn. De klanten gebruiken dan KPN-technieken. Dat staat te lezen in een brief die de telecomprovider naar medewerkers van de internetprovider stuurde in het kader van de overgang.

Sinds zondag 1 maart hoort het personeel van XS4ALL officieel bij moederbedrijf KPN en dat betekent dat er ook nieuwe werkmethoden en regels aan komen. Echter, het moment waarop het personeel anders te werk moet gaan en de manier waarop anders gewerkt moet worden, hangt af van de snelheid van de klantmigratie. Die migratie moet dus uiteindelijk 1 januari 2022 afgrond zijn. Wanneer de overgang afgerond is, dan zal het personeel dus te maken krijgen met nieuwe regels en manieren van werken.

Overname XS4ALL-klanten

Dat staat in de brief die in handen is van actiecomité XS4ALL Moet Blijven, in de vorm van een mededeling. Die mededeling gaat over de overname van de onderneming, die eerder al aangekondigd was. In de brief staat verder dat iedereen vanaf 1 maart een KPN-medewerker is. Voor nu zijn de eerste stappen van die migratie ingezet. In de brief staat hierover: “De insteek is op 01-01-2022, of zoveel eerder als het werk is geïntegreerd en de klantmigratie volledig is voltooid, een collectieve arbeidsvoorwaarden-harmonisatie uit te voeren”.

KPN Telecom
klik/tap voor groter (Afbeelding: Remko de Waal/ANP)

Ondanks het feit dat het merknaam XS4ALL zal blijven bestaan, voegt moederbedrijf KPN de achterliggende technieken van de internetprovider wel samen met die van het eigen systeem. Helaas is het wel zo dat de ondernemingsraad en de aparte bv van de provider zullen verdwijnen. Bovendien komen er op korte termijn ook geen nieuwe abonnees meer bij.

De helpdesk, één van de meest cruciale punten van het merk, mag wel blijven voortbestaan onder de naam XS4ALL. Dat kwam eerder al naar buiten. Uiteraard met aansluiting van KPN. Het actiecomité merkte verder op dat de data van klanten straks volledig in de systemen van KPN komen te staan, wat nu nog niet het geval is.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Ondertussen hebben wij al, zonder dat ons dat is meegedeeld een dynamisch IP adres gekregen. In de afgelopen weken is die al 2x gewijzigd. Erg irritant als je thuis een server hebt staan waar je op wilt werken.

   

 • Profielfoto
  Shmoo

  MIND Korrelatie dankt haar naamsbekendheid in belangrijke mate aan het telefoonnummer dat in beeld verschijnt na afloop van televisieprogramma’s die heftige emoties kunnen oproepen. De instelling verzorgt de nazorg van dergelijke radio- en televisieprogramma’s.

  Bron

  Radio en televisie zijn natuurlijk veel minder van deze tijd, dus zo’n bannertje onder een emotioneel artikel lijkt mij wel wenselijk.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  @Polansky, tot nu toe hier nog niet. Ik heb nog steeds hetzelfde extern IP-nummer dat ik al jaren heb.

 • Profielfoto
  polansky

  Ome Kor op 2 maart 2020 14:12
  @Polansky, tot nu toe hier nog niet. Ik heb nog steeds hetzelfde extern IP-nummer dat ik al jaren heb.

  Dan hoop ik voor je dat je het nog lang mag blijven houden.
  Blijkbaar zitten wij bij de eerste serie klanten die ze aan het overzetten zijn.

  Wij zijn in ieder geval al op zoek naar alternatieven en dat valt nog niet mee.
  Hopelijk wordt het wat met Freedom.

 • Profielfoto
  8-1 ja

  Wat ik dan zo bijzonder vind is dat ik onlangs op de radio nog een reclame voor XS4ALL voorbij hoorde komen. Dat vind ik een beetje rieken naar consumente voor de gek houden.

  Ik sta wel achter oorspronkelijke uitgangspunten van het bedrijf. Maar dit kon je verwachten vanaf het moment dat KPN het bedrijf overnam. Het is een kwestie van tijd dat zo’n bedrijf uiteindelijk volledig opgeslokt wordt.

  En dat dat Freedom een succes gaat worden ? Ben bang van niet. De meeste consumenten zullen de link niet leggen met XS4ALL. En dus moeten zij een compleet nieuwe merknaam bekend zien te maken bij het grote publiek. Niet gezegd dat dat niet kan, maar ik denk dat ze behoorlijk op achterstand staan.En dus moeten zij een compleet nieuwe merknaam bekend zien te maken bij het grote publiek. Niet gezegd dat dat niet kan, maar ik denk dat ze behoorlijk op achterstand staan.

  Onlangs ben ik overgestapt van Ziggo (pers bedrijf) naar T-Mobile thuis. En betaal nuOnlangs ben ik overgestapt van Ziggo  naar T-Mobile thuis. En betaal nu € 50 voor mijn mobiele abonnement in mijn internet thuis abonnement in een. Het levert mij een fijne besparing op. En daar bovenop een stukje vrijheid in wat ik wel en niet van ze afneem.

  Maar ik houd ook Freedom in de gaten. Als het toch een succes gaat worden dan stap ik daar wel naar over, van wegen de uitgangspunten. Eigenlijk vind ik het bizar dat die uitgangspunten niet gewoon standaard zijn.

 • Profielfoto

  Als ze bij KPN iets volgend jaar af willen hebben is het maar af te wachten of ook daadwerkelijk lukt in zo’n logge en grote organisatie.. Ergens half 2022 zou ik al heel knap vinden.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik zit al jaren bij KPN (toen eerst Oostbrabantnet waar KPN met haar tengels ook niet van af kon blijven) en IP blijft vast. Polansky wellicht contact opnemen met dringende verzoek km vaste IP.

 • Profielfoto
  Frans

  polansky op 2 maart 2020 14:01
  Ondertussen hebben wij al, zonder dat ons dat is meegedeeld een dynamisch IP adres gekregen. In de afgelopen weken is die al 2x gewijzigd. Erg irritant als je thuis een server hebt staan waar je op wilt werken.

   

  Schadeclaim indienen? Er zou toch niks veranderen?

 • Profielfoto
  marchi

  Frans op 2 maart 2020 18:23

  polansky op 2 maart 2020 14:01
  Ondertussen hebben wij al, zonder dat ons dat is meegedeeld een dynamisch IP adres gekregen. In de afgelopen weken is die al 2x gewijzigd. Erg irritant als je thuis een server hebt staan waar je op wilt werken.

   

  Schadeclaim indienen? Er zou toch niks veranderen?

  Schadeclaim? Ik denk niet dat dat een succesvolle actie zal worden. Je kunt altijd weggaan bij kpn zal het argument zijn.

 • Profielfoto
  Wyodor

  Erg irritant als je thuis een server hebt staan waar je op wilt werken.

  DDNS

  Ik heb boven een Synology NAS staan.

  Met hun DDNS domeinnaam vang je dynamische IP op.

  Als je daarnaast een eigen domein hebt, kan je die met CNAME  naar de DDNS van Synology sturen.

 • Profielfoto
  csteelooper

  polansky op 2 maart 2020 14:01
  Ondertussen hebben wij al, zonder dat ons dat is meegedeeld een dynamisch IP adres gekregen. In de afgelopen weken is die al 2x gewijzigd. Erg irritant als je thuis een server hebt staan waar je op wilt werken.

   

  Zoals Wydor zegt: DDNS. Ik heb het net als Wydor via m’n Synology NAS geregeld, maar ook als je geen Synology of QNAP hebt staan is het werkelijk een fluitje van een cent. Vrijwel alle linux-distro’s hebben er native ondersteuning voor. Kwestie van een DDNS-adres registreren bij (bijvoorbeeld) dyndns.com en klaar. Statische IP’s zijn eigenlijk al jaren niet meer houdbaar, omdat er een schaarste is van IPv4-adressen. Als de Nederlandse ISP’s nou eens zouden opschieten met de migratie naar IPv6… Maar nee, dat is helaas een traject van lange adem. Dus tot die tijd zou ik echt willen zeggen: kijk eens naar DDNS.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Frans op 2 maart 2020 18:23

  polansky op 2 maart 2020 14:01
  Ondertussen hebben wij al, zonder dat ons dat is meegedeeld een dynamisch IP adres gekregen. In de afgelopen weken is die al 2x gewijzigd. Erg irritant als je thuis een server hebt staan waar je op wilt werken.

   

  Schadeclaim indienen? Er zou toch niks veranderen?

  Uit de voorwaarden van XS4ALL:

  4.2 XS4ALL heeft met name het recht te allen tijde wijzigingen aan te brengen in de inbelnummers, in de log-in procedure, in het Account, in de IP-adressen en E-mailadressen. XS4ALL zal de Klant in een dergelijk geval zo spoedig mogelijk informeren. Een dergelijke wijziging geeft de Klant nimmer het recht de Overeenkomst op te zeggen.