Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 5 maart 2020

iPhone vervangen? Door het coronavirus kan dat wat langer duren

Als je iPhone kapot is en je bent op zoek naar vervanging, dan hebben we slecht nieuws: je iPhone vervangen duurt nu wat langer dan je mogelijk gewend bent. En dat heeft te maken met het coronavirus. Dat heeft het bedrijf laten weten aan medewerkers van zijn winkels.

Dit is één van de eerste, concrete voorbeelden waaruit blijkt dat Apple echt last heeft van het coronavirus en één van de vele voorbeelden waaruit blijkt dat de techindustrie in het algemeen daar last van heeft. Verschillende iPhones en iPads zijn momenteel moeilijk te vervangen door een tekort, onder meer de iPhone 11- en iPad Pro-producten moeten het minder vervangende toestellen doen.

Je iPhone vervangen gaat wat moeilijker

Het was al duidelijk dat het coronavirus op een manier invloed gaat hebben op de toekomstige producten van het bedrijf uit Cupertino. Dat heeft CEO Tim Cook namelijk eerder al laten weten tijdens een gesprek met investeerders. De populaire fabrikant gaat zijn financiële doelen voor het tweede kwartaal van het fiscale jaar niet halen, bijvoorbeeld. Dat komt onder meer doordat de bevoorradingsketen tijdelijk beperkt is. Maar dat het virus ook effect zou hebben op bestaande productlijnen, was nog niet helemaal duidelijk.

iPhone rood in hand 16x9
Klik/tap voor groter.

Mocht het je dus overkomen dat je iPhone helemaal kapot is – zo kapot dat je iPhone vervangen de enige optie is – dan moet je er dus rekening mee houden dat je wat langer op de service van Apple moet wachten. De voorraad voor vervangende iPhones is namelijk beperkt, waardoor de wachttijden de komende twee tot vier weken flink kunnen oplopen. Daarnaast is het zo dat winkels het ook zonder kleinere onderdelen moeten doen soms, waardoor lokale reparaties ook niet meer altijd mogelijk zijn, helaas.

Dit betekent niet dat je straks helemaal geen mogelijkheden meer hebt bij Apple. Wil je je iPhone vervangen, dan kun je bijvoorbeeld aangeven dat je een nieuwe iPhone toegestuurd wil krijgen op het moment dat er eentje beschikbaar is. Ook mag er een leentoestel worden meegegeven aan klanten die niet zonder kunnen, laten memo’s zien die in handen zijn van Bloomberg.

Reageer op artikel:
iPhone vervangen? Door het coronavirus kan dat wat langer duren
Sluiten