Mark Hofman
Mark Hofman App Store 9 maart 2020

Haal het beste uit je iPhone: 11 tips (en 5 apps) voor het perfecte plaatje

Als er iets is waar de iPhone 11-serie zich op richt, dan is het wel fotografie. Maar hoe haal je nu het meeste uit de camera die met het toestel gepaard gaat? Fotografe Annet de Graaff heeft het antwoord voor je.

Door middel van 5 applicaties en 11 handelingen weet Annet de Graaff keer op keer indrukwekkende foto’s te maken met de iPhone. Ze is dan ook niet voor niets dé iPhone-fotografe van Nederland. Met haar bedrijf Snap the City legt ze van alles vast, ze leidde Tim Cook rond in Amsterdam en ze behoorde tot de jury van de Shot on iPhone Challenge. Kortom: als iemand weet wat je nodig hebt om geweldige foto’s te maken met een iPhone, dan is zij het wel.

Deze 5 foto-apps zijn must-haves voor je iPhone

Ondanks het feit dat je met de camera-applicatie van Apple uitstekend uit de voeten kan, zijn er een aantal apps die je verder kunnen helpen. Annet heeft vijf verschillende soorten applicaties met ons gedeeld, die onderdeel zijn van haar werkwijze. Van de volgende vijf applicaties zijn er vier gericht op nabewerking. Een van de vijf vervangt de standaard camera-applicatie van je iPhone.

We zetten de applicaties voor je op een rij!

#1 Camera+ 2

iPhone camera-tips
Camera+ 2

De iPhone beschikt over een geweldige camera en dat verdient een goede camera-applicatie. Wat dat betreft komt Camera+ 2 het dichtste in de buurt. Het is een applicatie die, naar eigen zeggen van de ontwikkelaar, alle ontwikkelingen in de fototechnologie in de gaten houdt. Deze worden vervolgens geïntegreerd in de app om gebruikers, zo goed mogelijk, bij te staan bij het fotograferen.

Meer opties, presets en meer mogelijkheden bij het bewerken van je foto’s. Dat is wat Camera+ 2 je te bieden heeft.

De iPhone-app is via deze link aan te schaffen.

#2 Adobe Photoshop Fix

iPhone camera-tips
Adobe Photoshop Fix

Adobe Photoshop Fix is dé applicatie voor mensen die op een makkelijke manier Photoshop willen gebruiken op iPhone en iPad. Retoucheren, vloeiend maken, uitvloeien, lichter maken: noem het maar op en deze applicatie kan het aan. Het mag duidelijk zijn dat Photoshop ervoor zorgt dat je foto’s, in de nabewerking, helemaal tot leven komen.

De iPhone-app is via deze link aan te schaffen.

#3 Adobe Photoshop Lightroom

iPhone camera-tips
Adobe Lightroom

Adobe Photoshop Lightroom helpt je niet alleen bij het bewerken, maar ook bij het nemen van foto’s. Deze alleskunner maakt van jou een betere fotograaf. Elementen uit een foto verwijderen, selectieve bewerkingen uitvoeren of het perspectief aanpassen: het kan allemaal!

De iPhone-app is geheel gratis te downloaden, maar is wel voorzien van in-app aankopen. Hou daar dus rekening mee.

Adobe Photoshop Lightroom is via deze link te downloaden.

#4 Image Resizer

Image Resizer iPhone camera-tips
Image Resizer

Formaat van een foto te groot? Dan is Image Resizer de app die je nodig hebt. Zonder enige moeite pas je het formaat van je foto aan, zonder beeldkwaliteit te verliezen. Hoe fijn is dat?

Image Resizer is via deze link te downloaden.

#5 Adobe Spark Post

iPhone camera-tips
Adobe Spark Post

Met Adobe Spark Post ontwerp je de meest creatieve en interessante Instagram Stories. Met de animaties, stock-foto’s en illustraties van deze app maak je in no-time de tofste. En ook voor wie geen zin heeft om Instagram Stories te plaatsen is de app leuk. Je kunt namelijk je kunstwerken ook als normale foto of video opslaan.

Adobe Spark Post is hier te downloaden.

iPhone fotografie: 11 tips voor het perfecte plaatje

Om het perfecte plaatje op je iPhone te schieten heb je niet alleen de juiste applicaties nodig, maar zijn een paar handelingen ook van belang. Gelukkig kent Annet de Graaf er genoeg en deelt ze deze met ons. Zo heeft de iPhone-fotografe het over een muse, maakt ze duidelijk dat je niet te veel aan een plan moet hangen en krijg je de beste foto’s als je openstaat voor contact met andere mensen.

We hebben de tips voor je op een rij gezet:

 1. Start de dialoog, zodoende krijg je meer emotie en expressie van degene die je vastlegt
 2. Kijk niet alleen vooruit, maar ook boven en onder je. Zo vindt je een uniek perspectief.
 3. Nachtmodus is goed voor lange exposure (Extra tip: Gebruik een statief voor een maximale exposure tijd)
 4. Voor story telling fotografie frame je de wereld. Denk dus in beeldkaders. De mensen die in dat beeldkader lopen, zijn je acteurs.
 5. Voorbeeld: zoek een spannende etalageruit, houdt je iPhone klaar en wacht op de juiste passant.
 6. Sta altijd frontaal voor je kader
 7. Vraag aan mensen of ze (nog een keer) langs willen lopen. Meestal ook goed voor leuk contact.
 8. Heb geduld. Het wordt uiteindelijk beloond met de mooiste momenten.
 9. Neem een Muse; daaruit ontstaan de mooiste series en samen op avontuur is verrassend!
 10. Speel met filters om je eigen handtekening te creëren
 11. Ga nooit op pad met een plan! Laat je overweldigen.

Met deze tips, en de bovenstaande applicaties, haal jij zonder twijfel meer uit de camera van je iPhone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Haal het beste uit je iPhone: 11 tips (en 5 apps) voor het perfecte plaatje
Sluiten