iPhone-cameraleverancier LG sluit fabriek vanwege coronavirus

Door: Wesley Akkerman - 0 reacties
iPhone 11 opvolger iPhone 12
(Afbeelding: LetsGoDigital / Concept Creator)

iPhone-cameramoduleleverancier LG heeft een fabriek gesloten, omdat een medewerker mogelijk het coronavirus opgelopen heeft. De fabriek staat in Gumi, in Zuid-Korea. Die stad ligt vlakbij Daegu, een plek waar veel mensen het virus inmiddels opgelopen hebben.

Een vertegenwoordiger van het bedrijf bevestigt de sluiting van de fabriek, die in elk geval maandag dicht blijft en helemaal gedesinfecteerd wordt. Dat schrijft Reuters. In hetzelfde bericht wordt ook melding gemaakt van het feit dat Samsung een fabriek in dezelfde stad, Gumi, moet sluiten, omdat ook daar een medewerking het coronavirus opgelopen heeft. Die fabriek zal dinsdag weer opengaan, maar niet helemaal. Een deel zal voorlopig afgesloten blijven.

LG-fabriek dicht vanwege het coronavirus

LG Innotek, zoals het bedrijf volledig heet, is een belangrijke leverancier voor Apple. Het is ook nog maar de vraag of deze fabriek dinsdag weer open mag gaan en hoe lang het ontsmetten duurt. Mocht de sluiting van tijdelijke aard zijn, dan zal Apple er waarschijnlijk weinig van merken in de productie. Mocht het wat langer duren, dan is de kans groot dat ook dit impact heeft op de ontwikkeling van de nieuwe iPhone-modellen, die vooralsnog de iPhone 12-serie genoemd wordt.

iPhone 12 LG Display
Klik/tap voor groter. Afbeelding: AFP / Marco Bertorello

Tot op heden lijkt Apple veel last te hebben van het coronavirus. Zo waarschuwt het bedrijf dat de winst mogelijk veel lager uitvalt dan van tevoren verwacht. Dat komt doordat verschillende fabrieken en winkels voor een bepaalde periode gesloten moeten worden. Daarnaast is het ook nog maar de vraag of WWDC dit jaar doorgaat op de manier waarop we dat gewend zijn. Tim Cook heeft gezegd dat hij positief gestemd is en dat het erop lijkt dat China het virus onder controle heeft, omdat “de cijfers elke dag een beetje dalen”.

De bekende analist die Apple in de gaten houdt, Ming-Chi Kuo, heeft er echter een hard hoofd in en gelooft dat Apple voorlopig nog wel last blijft hebben van het coronavirus en dat de productie van de nieuwe iPhone daar onder blijft lijden.

Reuters

Reacties

0 reacties