iPhone 12 verschijnt door corona-maatregelen mogelijk pas in oktober

Door: Thomas Aalderink - 6 reacties
Apple Corona iPhone 12 vertraging
(Afbeelding: EPA / Wu Hong)

We zijn er inmiddels aan gewend geraakt dat Apple in september hun nieuwe iPhone toestellen op de markt brengt, maar dat gaat dit jaar mogelijk anders zijn. Volgens Digitimes gaat de iPhone 12 mogelijk een maand later verschijnen dan we verwacht hadden. De oorzaak laat zich natuurlijk al raden: het coronavirus.

Door het reisverbod is het voor de engineers van Apple niet mogelijk om naar China af te reizen. Dat heeft gevolgen voor de productie van de iPhone 12. In deze fase is het gebruikelijk dat werknemers van Apple afreizen naar de fabrieken om controles uit te voeren en de productie op te starten. Dit is door de gevolgen van het coronavirus dus niet mogelijk. Het is dan ook sterk de vraag of de productie deze zomer gestart kan worden.

iPhone 12 mogelijk pas in oktober

Eerder liet ook Bloomberg weten dat de kans groot is dat we de iPhone 12 pas in oktober gaan zien. Zij doken in een rapport van Bank of America waarin gekeken werd naar de gevolgen van het coronavirus. Hierin werd niet alleen vermeld dat de iPhone 12 mogelijk later gaat komen, maar ook de iPhone 9. De redenen daarvoor zijn niet alleen productie gerelateerd, maar hebben ook met vraag te maken. De verwachting is namelijk dat het coronavirus ook daar effect op gaat hebben.

iPhone 12 concept
iPhone 12 concept (klik/tap voor groter). (Afbeelding: Hasan Kaymak / ConceptsiPhone)

Maatregelen tegen Coronavirus

Apple wil geen risico’s nemen met de gezondheid van de werknemers. Het reisverbod is hier een onderdeel van, maar het bedrijf uit Cupertino doet nog meer om de gezondheid te waarborgen. Zo mogen werknemers indien mogelijk thuiswerken. Ook zijn er minder mensen welkom bij de workshops en andere sessies in de Genuis Bar. Apple probeert er zo voor te zorgen dat mensen minder dicht op elkaar staan in de Apple Stores.

Apple doet er dus zoveel mogelijk aan om klanten en werknemers te beschermen. Er zijn zelfs al ‘carepackages’ verzonden naar Chinese medewerkers van Apple. Wat daarin zit lees je hier.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Oh help!

  Want iedere iPhone zou in de eerste week van september weleens kunnen stoppen met werken…

  Eerste wereldprobleem. Een iPhone die wat later komt.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, voor ons is dat uiteraard niet zo’n probleem.

  Maar een multi-billion dollar bedrijf draait niet op een kopje koffie en een broodje alleen. Daar heeft het echt wel serieuze impact op.

 • Profielfoto
  polansky

  Tuurlijk heeft het serieuze impact op een bedrijfsvoering.
  Maar concurrentievoordeel is er niet en dus blijft het uiteindelijk allemaal bij een vertraging en een slecht boekjaar.

 • Profielfoto
  SvS

  Andere sectoren hebben er veel meer last van dan bedrijven als Apple. Ze varen wel bij.

 • Profielfoto
  Richard74

  KarelWillem op 9 maart 2020 16:18
  Ja, voor ons is dat uiteraard niet zo’n probleem.

  Maar een multi-billion dollar bedrijf draait niet op een kopje koffie en een broodje alleen. Daar heeft het echt wel serieuze impact op.

  Ik geloof dat Apple wel een stootje kan hebben.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dat geloof ik ook. Maar omzet is omzet, en winst is winst. En de aandeelhouders zien die toch liever stijgen dan dalen uiteraard.